ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ανάπτυξη του Συστήματος SynaptiQ για τη Διαχείριση Δύο Αιολικών Πάρκων

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ανάπτυξη του Συστήματος SynaptiQ για τη Διαχείριση Δύο Αιολικών Πάρκων
energia.gr
Δευ, 20 Μαρτίου 2017 - 09:17
Tην ανάπτυξη του συστήματος SynaptiQ για τη διαχείριση δύο αιολικών πάρκων, θα ξεκινήσει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, όπως ανακοίνωσε η Redpro, εκπρόσωπος της 3Ε στην Ελλάδα

Tην ανάπτυξη του συστήματος SynaptiQ για τη διαχείριση δύο αιολικών πάρκων, θα ξεκινήσει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, όπως ανακοίνωσε η Redpro, εκπρόσωπος της 3Ε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το σύστημα SynaptiQ αποτελεί μια ισχυρή λύση για την παρακολούθηση αιολικών πάρκων, που επικεντρώνεται στη συνολική βελτιστοποίηση των επιδόσεών τους.

Ο Ιωάννης Τσιπουρίδης από τη Redpro, εκπρόσωπος της 3Ε, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ εκτιμά την ανεξάρτητη λύση hardware που προσφέρουμε, με την ανοιχτή αρχιτεκτονική της για τη διαχείριση των περιουσιακών της στοιχείων. Θα εξυπηρετήσει ιδανικά μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρία όπως η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, με πολύ διαφοροποιημένο και διεθνές χαρτοφυλάκιο».

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι πρωτοπόρος στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου ανέρχεται σε 738 MW.

Ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει 468 MW στην Ελλάδα, 138 MW στις ΗΠΑ, 102 MW στην Πολωνία και 30 MW στη Βουλγαρία.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος διαθέτει εγκαταστάσεις ΑΠΕ υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή συνολικής ισχύος 242 MW, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνολικά, η εταιρεία κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτηθεί για 980 MW από ΑΠΕ εγκαταστάσεων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει τα 1.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία τα επόμενα χρόνια.