Video: Το Β΄Μέρος της Πρώτης Επίσημης Παρουσίασης του «South East Europe Energy Outlook 2016 - 2017» του ΙΕΝΕ

Video: Το Β΄Μέρος της Πρώτης Επίσημης Παρουσίασης του «South East Europe Energy Outlook 2016 - 2017» του ΙΕΝΕ
energia.gr
Παρ, 17 Μαρτίου 2017 - 14:54
Δείτε τη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης που πραγματοποιήθηκε κατά την ειδική εκδήλωση παρουσίασης του «South East Europe Energy Outlook 2016 - 2017» του ΙΕΝΕ, στις 14 Δεκεμβρίου 2016, στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών, στην Αθήνα

Δείτε τη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης που πραγματοποιήθηκε κατά την ειδική εκδήλωση παρουσίασης του « South East Europe Energy Outlook 2016 - 2017» του ΙΕΝΕ, στις 14 Δεκεμβρίου 2016, στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών, στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα ζητήματα του ενεργειακού σχεδιασμού, των ΑΠΕ και των διασυνδέσεων στη ΝΑ Ευρώπη. Σε αυτή συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΕΝΕ και Διευθυντής του Ε3Μ Lab του ΕΜΠ, Καθηγητής Παντελής Κάπρος, ο Δρ. Ιωάννης Δεσύπρης, τ. Πρόεδρος και Μέλος ΔΣ του ΙΕΝΕ Διευθυντής Ρυθμιστικών Θεμάτων του Ομίλου Μυτιληναίος, ο κ. Χρήστος Δήμας, Πρόεδρος του Ελληνο-Ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Μέλος ΔΣ και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Γεωπολιτικής και Ενέργειας του ΙΕΝΕ, ο κ. Διομήδης Σταμούλης, Δ/ντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επιχειρ. Ανάπτυξης, Διύλισης, Εφοδιασμού, Εμπορίας & Χημικών των ΕΛΠΕ, καθώς και ο κ. Κωνσταντίνος Νάζος, Τομεάρχης Αναλύσεων Αγοράς, στη Διεύθυνση Διαχείρισης Ενέργειας της ΔΕΗ. Τη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης συντόνισε ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό.


Η χρηματοδότηση της μελέτης «South East Europe Energy Outlook 2016 - 2017» του ΙΕΝΕ προήλθε από μια ομάδα χορηγών στους οποίους περιλαμβάνονται οι εξής εταιρείες: Ελληνικά Πετρέλαια ( ΕΛΠΕ), Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ( ΔΕΗ), Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου ( ΔΕΠΑ) ενώ υποστηρικτές είναι οι εταιρείες: Τέρνα Ενεργειακή, ΛΑΓΗΕ, ΑΔΜΗΕ, EnSCo, Energean Oil & Gas, καθώς και η δικηγορική εταιρεία KG Law Firm.

Χορηγοί της εκδήλωσης της 14ης Δεκεμβρίου 2016 ήταν η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ, η IGI Poseidon, ο ΑΔΜΗΕ και η EnSCo.