Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Εθνικού Ταμείου Περιβαλλοντικής Προστασίας, Artur Michalski, γνωστοποίησε ότι το ταμείο θα διαθέσει εκατοντάδες εκατομμύρια ζλότυ για την ανάπτυξη της γεωθερμικής ενέργειας το επόμενο διάστημα

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Εθνικού Ταμείου Περιβαλλοντικής Προστασίας, Artur Michalski, γνωστοποίησε ότι το ταμείο θα διαθέσει εκατοντάδες εκατομμύρια ζλότυ για την ανάπτυξη της γεωθερμικής ενέργειας το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο πρόσφατο δελτίο της η ελληνική πρεσβεία στην Βαρσοβία, ο κ. Michalski δήλωσε, σε σχετικό συνέδριο στο πολωνικό κοινοβούλιο, ότι θα χορηγηθούν 500 εκ. ζλότυ (116 εκ. Ευρώ) για την ανακαίνιση των υφιστάμενων και την κατασκευή νέων γεωθερμικών μονάδων και πάνω από 200 εκ. ζλότυ (46 εκ. ευρώ)σε επιχορηγήσεις γεωθερμικών ερευνών. Επίσης, ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα προϋπολογισμού 150εκ. ζλότυ (35 εκ. Ευρώ) για παραγωγούς ΑΠΕ, το οποίο θα ξεκινήσει το γ΄ τρίμηνο 2017.

Αναφορικά με το ίδιο θέμα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Jerzy Kwieciński δήλωσε ότι η Πολωνία αντιμετωπίζει την γεωθερμική ενέργεια ως πηγή καινοτομίας και ότι πρόκειται για είδος ενέργειας με σημαντική θέση στην κυβερνητική Στρατηγική Υπεύθυνης Ανάπτυξης, καθώς συνδέεται με τη θωράκιση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας.