Την πάγια θέση της κυβέρνησης ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου επιβεβαίωσε ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, στη συνάντηση που είχε χθες με την Επιτροπή Ενάντια στην Εκτροπή του Αχελώου

Την πάγια θέση της κυβέρνησης ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου επιβεβαίωσε ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, στη συνάντηση που είχε χθες με την Επιτροπή Ενάντια στην Εκτροπή του Αχελώου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Αν. ΥΠΕΝ, τόνισε τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα είχε το έργο στην ευρύτερη περιοχή, αντιβαίνοντας στην βιώσιμη και αειφόρο διαχείριση των υδατικών πόρων, γεγονός που αναγνώρισε και το ΣτΕ με την ακυρωτική απόφαση 26/14-01-2014.

Ενημέρωσε δε την Επιτροπή ότι ήδη αναθεωρούνται τα πρώτα Σχέδια Λεκανών Απορροής Ποταμών της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθούν, έως το τέλος του τρέχοντος έτους, μετά από εκπόνηση στρατηγικών μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και διαβούλευση. Τα συγκεκριμένα Σχέδια θα αποτελέσουν τον οδηγό για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων της χώρας, την περιβαλλοντική προστασία, αλλά και για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων στην αναπτυξιακή στρατηγική.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους της Επίτροπής οι κ.κ. Γ. Παπαναστασίου, Πρόεδρος Επιτροπής Ενάντια στην Εκτροπή του Αχελώου και Δήμαρχος Αγρινίου, Ν. Μπαλαμπάνης, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ι. Ζαχαρίας, Καθηγητής Παν. Πατρών, Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Δ. Καπώνης, Συντονιστής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας Κατά της Εκτροπής Αχελώου, Π. Τσιχριτζής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Σ. Μπλέτσας, Πρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΕ Π.Τ. Αιτωλοακαρνανίας, Γ. Χριστοφορίδης, Δικηγόρος, Μέλος της Ομάδας Νομικών Κατά της Εκτροπής, Β. Δωροβίνης, Δικηγόρος- Πολιτικός Επιστήμονας.