Η Engie εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής προσφορά για τη θυγατρική εταιρεία ΑΠΕ της RWE, Innogy, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 18,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg

Η Engie εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής προσφορά για τη θυγατρική εταιρεία ΑΠΕ της RWE, Innogy, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 18,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η Engie (πρώην GDF Suez) συζητά με εταιρείες συμβούλων και δεν έχει ακόμη λάβει την τελική απόφαση, είπαν οι ίδιες πηγές. Η RWE ελέγχει το 77% των μετοχών της Innogy, αφότου προχώρησε πέρυσι στην απόσχιση (spin off) της εταιρείας.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και ενδέχεται να μην οδηγήσουν σε υποβολή προσφοράς, υπογράμμισαν οι πηγές, ενώ εκπρόσωποι της Engie και της Innogy αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες. 

Η RWE, πάντως, επανέλαβε ότι «μπορεί κατ' αρχήν να πουλήσει μετοχές της Innogy και να μειώσει με αυτόν τον τρόπο το μερίδιό της σε 51%».

Σε περίπτωση πώλησης της Innogy, «η RWE θα έχει πολύ χρήμα αλλά καθόλου βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο», σχολίασε ο Erkan Aycicek, αναλυτής στην Landesbank Baden-Wuerttemberg στη Στουτγάρδη.