Κατά 11% υποχώρησε η παραγωγή αργού στη Λιβύη, καθώς οι συρράξεις μεταξύ αντίπαλων ένοπλων ομάδωντις τελευταίες 10 ημέρες οδήγησαν στο κλείσιμο κάποιων από τα μεγαλύτερα τερματικά εξαγωγών του μέλους του ΟΠΕΚ, εξαναγκάζοντας μια σειρά πεδία να διακόψουν την παραγωγή

Κατά 11% υποχώρησε η παραγωγή αργού στη Λιβύη, καθώς οι συρράξεις μεταξύ αντίπαλων ένοπλων ομάδωντις τελευταίες 10 ημέρες οδήγησαν στο κλείσιμο κάποιων από τα μεγαλύτερα τερματικά εξαγωγών του μέλους του ΟΠΕΚ, εξαναγκάζοντας μια σειρά πεδία να διακόψουν την παραγωγή.

Η παραγωγή μειώθηκε κατά περίπου 80.000 βαρέλια την ημέρα σε 620.000 βαρέλια, από όταν ξέσπασαν οι συρράξεις μεταξύ των μαχητών στις 3 Μαρτίου, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

Το Es Sider, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, και το Ras Lanuf, το τρίτο μεγαλύτερο,παραμένουν κλειστά, σύμφωνα με αυτό το πρόσωπο. Η παραγωγή αργού σταμάτησε στην Waha Oil. Co, η οποία αντλεί στο Es Sider.

Η Waha είναι κοινοπραξία της κρατικής πετρελαϊκής National Oil Corp και των Hess Corp, Marathon Oil Corp και ConocoPhillips.

Οι πρόσφατες μάχες έχουν αντισταθμίσει κατά πολύ τις πρόσφατες αυξήσεις στην παραγωγή του βορειοαφρικανικού κράτους. Οι εξαγωγές είχαν ξαναρχίσει από το Es Sider και άλλες εγκαταστάσεις που είχαν προηγούμενα διακόψει την παραγωγή εν μέσω συρράξεων στη χώρα, η οποία μετρά τα μεγαλύτερα αποθέματα αργού στην Αφρική.

Το Φεβρουάριο, η παραγωγή της Λιβύης διαμορφώθηκε περίπου σε 700.000 βαρέλια την ημέρα, δηλαδή σχεδόν στα διπλάσια επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως κατέδειξαν στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg.