Ο Έλον Μασκ, ο εκκεντρικός μεγιστάνας που μεταξύ άλλων κατασκευάζει τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο και έχει υποσχεθεί να πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη πτήση στον πλανήτη Άρη έως το 2024, προσφέρεται να βοηθήσει αποφασιστικά στην επίλυση του ενεργειακού προβλήματος με τα αλλεπάλληλα «μπλακάουτ» που αντιμετωπίζει η Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας
Ο Έλον Μασκ, ο εκκεντρικός μεγιστάνας που μεταξύ άλλων κατασκευάζει τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο και έχει υποσχεθεί να πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη πτήση στον πλανήτη Άρη έως το 2024, προσφέρεται να βοηθήσει αποφασιστικά στην επίλυση του ενεργειακού προβλήματος με τα αλλεπάλληλα «μπλακάουτ» που αντιμετωπίζει η Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας.

Ο ηλικίας 46 ετών καναδο-αμερικανός δισεκατομμυριούχος υποσχέθηκε να εγκαταστήσει μια γιγαντιαία μπαταρία 100 έως 300 μεγαβατώρων εντός των επομένων 100 ημερών. Κι αν δεν τα καταφέρει με το χρονοδιάγραμμα που έχει βάλει, τότε θα εγκαταστήσει δωρεάν τον ενεργειακό σταθμό!

Συγκεκριμένα, η πρόταση προς την κυβέρνηση της Καμπέρα υποβλήθηκε την Πέμπτη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κατασκευής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων Tesla Λίντον Ράιβ.

Όταν ο μάνατζερ της αυτοκινητοβιομηχανίας του Έλον Μασκ ρωτήθηκε από τον συνιδρυτή της αυστραλέζικης εταιρείας λογισμικού Altassian Corp. Μάικ Κάνον-Μπρουκς μέσω Twitter πόσο σοβαρή είναι η πρότασή του, ανέλαβε να απαντήσει ο ίδιος ο Μασκ για να διαβεβαιώσει ότι, αν δεν τηρήσει τις προθεσμίες η Tesla, δεν θα ζητήσει αμοιβή.

«Η Tesla θα ολοκληρώσει το έργο εντός 100 εργασίμων ημερών από την υπογραφή. Διαφορετικά δεν θα ζητήσει να πληρωθεί. Είναι αρκετά σοβαρό αυτό για σας;»
, τουιτάρισε χαρακτηριστικά ο Μασκ. Για να λάβει την απάντηση από τον Κάνον-Μπρουκς: «Είσαι μέσα, φίλε, προχώρα»!

Η Tesla ζητεί 250 δολάρια ανά κιλοβατώρα για την εγκατάσταση ενός συστήματος παραγωγής 100 μεγαβατώρων. Η αυστραλέζα γερουσιαστής του Κόμματος των Πρασίνων Σάρα Χάνσον-Γιανγκ παρενέβη στην ηλεκτρονική κουβέντα καλώντας τον Έλον Μασκ για συνομιλίες.

Αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος ταλανίζουν την Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει μια μεγάλη πολιτική κόντρα μεταξύ των πολιτικών κομμάτων που αλληλοκατηγορούνται για την ενεργειακή πολιτική της χώρας.

Η κατασκευάστρια των δημοφιλών αυτοκινήτων Tesla, που είναι εφοδιασμένα μόνο με ηλεκτροκινητήρα, τα τελευταία χρόνια έχει εμφανίσει μεγάλη πρόοδο σε ό,τι αφορά την κατασκευή συσσωρευτών ενέργειας.

(tovima.gr)