Στην 8η θέση βρέθηκε χθες, 7 Μαρτίου, η Ελλάδα από πλευράς κάλυψης της ενεργειακής ζήτησης από αιολικά στο σύνολο των χωρών της ΕΕ. Ειδικότερα, όπως δείχνει το παρακάτω Infographics της WindEurope, της ένωσης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας αιολικών, στη χώρα μας τα αιολικά κάλυψαν το 9% της συνολικής ζήτησης για ενέργειας ή 12 GWh, πάνω από τον χθεσινό ευρωπαϊκό μέσο όρο, που κυμάνθηκε στο 7,9%

Στην 8η θέση βρέθηκε χθες, 7 Μαρτίου, η Ελλάδα από πλευράς κάλυψης της ενεργειακής ζήτησης από αιολικά στο σύνολο των χωρών της ΕΕ. Ειδικότερα, όπως δείχνει το παρακάτω Infographics της WindEurope, της ένωσης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας αιολικών, στη χώρα μας τα αιολικά κάλυψαν το 9% της συνολικής ζήτησης για ενέργειας ή 12 GWh, πάνω από τον χθεσινό ευρωπαϊκό μέσο όρο, που κυμάνθηκε στο 7,9%.

Στις τρεις πρώτες θέσεις, όσον αφορά την αναλογία της κάλυψης των ενεργειακών αναγκών τους από αιολικά, βρέθηκαν χθες κατά σειρά η Ισπανία, με 29% ή 208 GWh, η Ιρλανδία, με 28% ή 24 GWh, και η Πορτογαλία, με 22% ή 32 GWh.