Επενδύσεις στην Κατασκευή Νέων Υπόγειων Δεξαμενών Σχεδιάζει η Μεγαλύτερη Εταιρεία Καυσίμων της Πολωνίας

Επενδύσεις στην Κατασκευή Νέων Υπόγειων Δεξαμενών Σχεδιάζει η Μεγαλύτερη Εταιρεία Καυσίμων της Πολωνίας
energia.gr
Παρ, 3 Μαρτίου 2017 - 13:09
Η μεγαλύτερη πολωνική εταιρεία καυσίμων, PKN Orlen, σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 200 εκ. ζλότυ στην κατασκευή νέων υπόγειων δεξαμενών καυσίμων. Όπως αναφέρει το πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο της ελληνικής πρεσβείας στη Βαρσοβία, η επένδυση θα υλοποιηθεί από τη θυγατρική της PKN Orlen, Solino, στις περιοχές Mogilno και Gora

Η μεγαλύτερη πολωνική εταιρεία καυσίμων, PKN Orlen, σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 200εκ. ζλότυ στην κατασκευή νέων υπόγειων δεξαμενών καυσίμων. Όπως αναφέρει το πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο της ελληνικής πρεσβείας στη Βαρσοβία, η επένδυση θα υλοποιηθεί από τη θυγατρική της PKN Orlen, Solino, στις περιοχές Mogilno και Gora.

Πέραν των δεξαμενών, η PKN Orlen δρομολογεί τον εξοπλισμό των πρατηρίων καυσίμων της με ανεμογεννήτριες, από το 2018 και μετά, με στόχο την κάλυψη μέρους των ενεργειακών αναγκών τους.

Η εγκατάσταση (20 - 40 kW) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επιφάνεια εμφάνισης διαφημιστικών μηνυμάτων. Στο πρόσφατο παρελθόν, η εταιρεία δοκίμασε, επιτυχώς, τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων για τον ίδιο σκοπό σε έντεκα σταθμούς της.

Η PKN Orlen διαθέτει 1.750 πρατήρια στην Πολωνία και άλλα 900 σε Γερμανία, Τσεχία και Λιθουανία.