Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση Ύψους 102 Εκατ. Ευρώ Έλαβε η Κροατία για την Κατασκευή του Τερματικού LNG στην Αδριατική

Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση Ύψους 102 Εκατ. Ευρώ Έλαβε η Κροατία για την Κατασκευή του Τερματικού LNG στην Αδριατική
energia.gr
Τρι, 28 Φεβρουαρίου 2017 - 11:55
Στις 17 Φεβρουαρίου η Κροατία ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση ύψους 102 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την κατασκευή του τερματικού LNG στο νησί του Κρκ στην Αδριατική. "Αυτό είναι από τα σπουδαιότερα ενεργειακά πρότζεκτ όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως αποδεικνύεται από τη σημερινή απόφαση συγχρηματοδότησης", όπως δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Κροατίας, Σλάβεν Ντόμπροβιτς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης

Στις 17 Φεβρουαρίου η Κροατία ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση ύψους 102 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την κατασκευή του τερματικού LNG στο νησί του Κρκ στην Αδριατική.

"Αυτό είναι από τα σπουδαιότερα ενεργειακά πρότζεκτ όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως αποδεικνύεται από τη σημερινή απόφαση συγχρηματοδότησης", όπως δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Κροατίας, Σλάβεν Ντόμπροβιτς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

"Το πρότζεκτ θα δώσει οπωσδήποτε ώθηση στην κροατική οικονομία και βιομηχανία, που θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες, νέες δεξιότητες και νέες τεχνολογίες στο πεδίο του LNG", σημείωσε ο Ντόμπροβιτς.

Το τερματικό LNG στη νήσο Krk θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Connecting Europe  ( Connecting Europe Facility - CEF). Τα κεφάλαια εγκρίθηκαν από την επιτροπή συντονισμού του CEF και θα καλύψουν το 50% της μελέτης προ-κατασκευής και το 27,94% των εργασιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κροατικής κυβέρνησης.

Το πρότζεκτ του κροατικού τερματικού LNG προβλέπει την κατασκευή πλωτού σταθμού στα ανοικτά του Κρκ. Σήμερα, η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική φάση επιλογής στρατηγικού επενδυτή, με τις εργασίες κατασκευής να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2019.

Η συνολική αξία του πρότζεκτ υπολογίζεται σε 363 εκατ. ευρώ.