Στις 7 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου με το τι μέλλει γενέσθαι με τα 103 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί για την υπόθεση της Energa -Hellas Power. Στο δικαστήριο τέθηκαν πλείστα όσα νομικά ζητήματα, με κυριότερο το που θα αποδοθούν τα δεσμευμένα ποσά. Στο δημόσιο και τους δήμους ή στον ΛΑΓΗΕ ΑΔΜΗΕ;
Στις 7 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου με το τι μέλλει γενέσθαι με τα 103 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί για την υπόθεση της Energa -Hellas Power.

Στο δικαστήριο τέθηκαν πλείστα όσα νομικά ζητήματα, με κυριότερο το που θα αποδοθούν τα δεσμευμένα ποσά. Στο δημόσιο και τους δήμους ή στον ΛΑΓΗΕ ΑΔΜΗΕ;

Η υπεράσπιση του Αχ. Φλώρου επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι τα 83 από τα 103 εκατ. πρέπει να αποδοθούν άμεσα στο Δημόσιο και τους Δήμους, καθώς τα ποσά που τους οφείλονται (από το ΕΤΗΔΕ και δημοτικά τέλη,) είναι δημόσια έσοδα και συνεπώς ακατάσχετα.

Οι συνήγοροι του ΛΑΓΗΕ υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί από την απόδοση των χρημάτων κανένα από τα παθόντα νομικά πρόσωπα και συνεπώς πρέπει να δοθούν χρήματα αναλογικά και σε ΛΑΓΗΕ και σε ΑΔΜΗΕ.

Τέλος οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υπέβαλλαν σειρά αιτημάτων για άρσεις δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι είναι παγώμενοι από την έναρξη της έρευνας.

(tovima.gr)