Κινητικότητα παρατηρείται αυτή τη στιγμή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη ΔΕΗ και την ΕΕΕ να έχουν αναλάβει τα ηνία προκειμένου να βγει η αγορά από την εσωστρέφεια και τη συσσώρευση λόγω της αβεβαιότητας

Κινητικότητα παρατηρείται αυτή τη στιγμή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη ΔΕΗ και την ΕΕΕ να έχουν αναλάβει τα ηνία προκειμένου να βγει η αγορά από την εσωστρέφεια και τη συσσώρευση λόγω της αβεβαιότητας.








Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,69% στις 633,69 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 18,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 24,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,98% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.697,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,10% στις 744,48 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Στεριώτη της Nuntius, παρά τη συναλλακτική καθίζηση και την απογοητευτική στασιμότητα στα όσα άπτονται του ελληνικού ζητήματος και της πραγματικής οικονομίας, πρέπει να επισημάνουμε το θετικό σήμα το οποίο δίνουν συνδυαστικά για τον Γενικό Δείκτη του ΧΑ οι μετρητές τεχνικής ανάλυσης MACD, Parabolic SAR και On Balance Volume.

Επιβεβαίωση για επανέναρξη της ανοδικής τάσης θα δώσει κλείσιμο του ΓΔ πάνω από τις 636 μονάδες, που είναι το υψηλό του Φεβρουαρίου, ενώ τεχνική στήριξη υπάρχει στα χαμηλά του μήνα, στις 602 μονάδες, καταλήγει ο κ. Στεριώτης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, η χρηματιστηριακή εβδομάδα βαδίζει προς τη λήξη της και ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να συντηρηθεί πάνω από την τριγωνική στήριξη των 609 με 597 μονάδων δοκιμάζοντας τη βραχυχρόνια δύναμή του πάνω στο επίπεδο αντίστασης των 635 μονάδων.

Πιθανή ανοδική διάσπαση της εν λόγω περιοχής με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα βάλει τα διαγραμματικά θεμέλια για μια κίνηση προς το επόμενο σκαλί αντίστασης των 648 μονάδων. Όμως η χρονική καθυστέρηση της ανοδικής διαφυγής προς την περιοχή των 650 μονάδων ενισχύει το σενάριο κατάβασης προς το όριο των 600 μονάδων με την ανοδική νωχελικότητα των περισσοτέρων ταλαντωτών ορμής να συνηγορεί σε έναν τέτοιο κυματισμό, καταλήγει η Δυναμική στο ημερήσιο σχόλιό της.

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ έχει ανεβάσει τους ρυθμούς της, κινούμενη με κέρδη 4,30%, με την ΕΕΕ να ακολουθεί με άνοδο 3,44%. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Motor Oil, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα και ΜΕΤΚΑ.

Στον αντίποδα, Alpha Bank, Folli Follie και Ελλάκτωρ σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Grivalia, Βιοχαλκο, Λάμδα και Τιτάν. Χωρίς μεταβολή, ωστόσο, είναι έξι μετοχές του FTSE 25, οι Aegean, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Πειραιώς.

(από capital.gr, 17/02/2017)