Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Motor Oil στα 16,75 ευρώ ανά μετοχή, από 15 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Alpha Finance, σε έκθεσή της για τις ελληνικές εταιρείες διύλισης, ενώ διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο για τα ΕΛΠΕ στα 6,5 ευρώ, δίνοντας και για τις δυο εταιρείες σύσταση outperform
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Motor Oil στα 16,75 ευρώ ανά μετοχή, από 15 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Alpha Finance, σε έκθεσή της για τις ελληνικές εταιρείες διύλισης, ενώ διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο για τα ΕΛΠΕ στα 6,5 ευρώ.

Και για τις δυο εταιρείες η σύσταση είναι outperform (απόδοση καλύτερη της αγοράς).

Για τα Ελληνικά Πετρέλαια, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η εταιρεία πέρασε το όριο των 700 εκατ. ευρώ στα προσαρμοσμένα EBITDA και πως στις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει περιλαμβάνονται η γρήγορη επίλυση των υποχρεώσεων προς το Ιράν και η πρόοδος στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ.

Για την Motor Oil, επισημαίνει πως η εταιρεία απολαμβάνει μια δεύτερη «χρυσή περίοδο» (η πρώτη ήταν το 2004-2007 που συνέπεσε με την επένδυση στο hydrocracking) με όγκο παραγωγής-ρεκόρ, συνεχιζόμενη και επαναλαμβανόμενη υπεραπόδοση στα περιθώρια, μείωση του καθαρού χρέους και γενναιόδωρη μερισματική πολιτική.