Τίλερσον: Δεν Θέλουμε να Καταργηθεί η Συμφωνία για το Πυρηνικό Πρόγραμμα του Ιράν

Τίλερσον: Δεν Θέλουμε να Καταργηθεί η Συμφωνία για το Πυρηνικό Πρόγραμμα του Ιράν
energia.gr
Παρ, 17 Φεβρουαρίου 2017 - 08:48
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον διαβεβαίωσε χθες ότι δεν άφησε καμιά υπόνοια στον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Μαρκ Ερό, περί του ότι η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να ακυρώσει τη συμφωνία της ομάδας των 5+1 με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον διαβεβαίωσε χθες ότι δεν άφησε καμιά υπόνοια στον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Μαρκ Ερό, περί του ότι η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να ακυρώσει τη συμφωνία της ομάδας των 5+1 με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Δεν άφησα (σ.σ. να δημιουργηθεί) καμιά τέτοια εντύπωση", είπε ο Τίλερσον στους δημοσιογράφους πριν συναντηθεί με την ΥΠΕΞ της Αργεντινής Σουσάνα Μαλκόρα, ερωτηθείς σχετικά με ένα δημοσίευμα κατά το οποίο ο Ερό δήλωσε πως το Παρίσι αποκόμισε την αίσθηση ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα επιδιώξει να απαλλαγεί από τη συμφωνία και τόνισε πως για τη Γαλλία τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται.

Η συμφωνία, η οποία έκλεισε το 2015, έπειτα από πολυετείς διαπραγματεύσεις, «επιτεύχθηκε δύσκολα» και για τη γαλλική διπλωματία το ενδεχόμενο να ακυρωθεί δεν υφίσταται, είπε ο Ερό στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τίλερσον, κάνοντας λόγο για μια «σαφή διαφορά απόψεων» των δύο χωρών σε αυτό το ζήτημα.