Δεν υφίσταται κίνδυνος από την έκρηξη που έγινε χθες σε πυρηνική μονάδα της EDF, στην πόλη Φλαμανβίλ στη βορειοδυτική Γαλλία, όπως τονίζουν οι τοπικές αρχές και η αστυνομία

Δεν υφίσταται κίνδυνος από την έκρηξη που έγινε χθες σε πυρηνική μονάδα της EDF, στην πόλη Φλαμανβίλ στη βορειοδυτική Γαλλία, όπως τονίζουν οι τοπικές αρχές και η αστυνομία.

Οι αντιδραστήρες Flamanville 1 and 2, ισχύος 1.300 MW έκαστος, κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1980. Ένας νέος αντιδραστήρας κατασκευάζεται αυτή την περίοδο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αλλά η έκρηξη δεν έγινε σε εκείνο το σημείο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας.

Ο νέος αντιδραστήρας αποτελεί ένα στοίχημα για την EDF, καθώς είναι η πρώτη προσπάθεια να κατασκευάσει μία μονάδα νέας γενιάς, προηγμένης τεχνολογίας, αντίστοιχης με τον πυρηνικό σταθμό του Hinkley Point C στη Βρετανία.

Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Το project είναι ήδη έξι χρόνια πίσω από το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του, ενώ ο προϋπολογισμός έχει αυξηθεί κατά 7 δισ. ευρώ σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.