Σύμφωνα με ανακοίνωση της αλβανικής Εταιρείας Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (OSHEE), το ισοζύγιο της ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα είναι πλέον θετικό. Αυτό οφείλεται, εκτός από τις ευνοϊκές υδρολογικές συνθήκες, στην αύξηση της παραγωγής ενέργειας από τους ιδιωτικούς Υ/Η σταθμούς και στη μείωση των απωλειών. Το 2016, οι ιδιωτικοί Υ/Η σταθμοί παρήγαγαν 2,2 δισ. KWh, ήτοι το 30% της συνολικής εγχώριας παραγωγής

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αλβανικής Εταιρείας Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (OSHEE), το ισοζύγιο της ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα είναι πλέον θετικό. Αυτό οφείλεται, εκτός από τις ευνοϊκές υδρολογικές συνθήκες, στην αύξηση της παραγωγής ενέργειας από τους ιδιωτικούς Υ/Η σταθμούς και στη μείωση των απωλειών. Το 2016, οι ιδιωτικοί Υ/Η σταθμοί παρήγαγαν 2,2 δισ. KWh, ήτοι το 30% της συνολικής εγχώριας παραγωγής. Επιπροσθέτως, το ενεργειακό ισοζύγιο ευνοήθηκε από τη βελτιωμένη διαχείριση του φορέα διανομής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο μειώνοντας τις απώλειες, η Αλβανία εξοικονόμησε 1,1 δισ. KWh το έτος, όπως αναφέρει στο ενημερωτικό της δελτίο η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα.