Η Saudi Aramco έχει προσκαλέσει τράπεζες να καταθέσουν προσφορές για να αναλάβουν τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες προσφορές μετοχών (IPO) στην ιστορία

Η Saudi Aramco έχει προσκαλέσει τράπεζες να καταθέσουν προσφορές για να αναλάβουν τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες προσφορές μετοχών (IPO) στην ιστορία, όπως ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο Reuters την Τρίτη.

Οι Morgan Stanley και HSBC είναι μεταξύ των τραπεζών που έχουν δεχθεί πρόσκληση, στην οποία τους ζητείται μεταξύ άλλων να αποτιμήσουν την Aramco και να την βοηθήσουν με διάφορους δείκτες σχετικά με την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

Η εισαγωγή της Aramco στο χρηματιστήριο αποτελεί βασικό πυλώνα του σχεδίου της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβία για τον εκσυγχρονισμό της εθικής οικονομίας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο CEO της Aramco, Αμίν Νασέρ, είχε δηλώσει πως στόχος είναι η διάθεση του 5% της εταιρείας το 2018. Ο κ. Νασέρ είχε επισημάνει η εταιρεία μπορεί να εισαχθεί σε δύο ή και τρεις χρηματιστηριακές αγορές.

Μια από τις πηγές ανέφερε στο Reuters πως η πρόσληψη των συμβούλων αναμένεται να κλείσει πριν το τέλος του 2017.