Toshiba: Προχωρά σε Απόσχιση της Μονάδας Ημιαγωγών για να Καλύψει τις Ζημίες από τα Πυρηνικά

Toshiba: Προχωρά σε Απόσχιση της Μονάδας Ημιαγωγών για να Καλύψει τις Ζημίες από τα Πυρηνικά
energia.gr
Τετ, 18 Ιανουαρίου 2017 - 10:30
Ο ιαπωνικός όμιλος Toshiba ανακοίνωσε σήμερα ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε απόσχιση (spinoff) της μονάδας ημιαγωγών, καθώς αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερους οικονομικούς κινδύνους από τις δραστηριότητες στην πυρηνική ενέργεια

Ο ιαπωνικός όμιλος Toshiba ανακοίνωσε σήμερα ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε απόσχιση (spinoff) της μονάδας ημιαγωγών, καθώς αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερους οικονομικούς κινδύνους από τις δραστηριότητες στην πυρηνική ενέργεια.

«Αν και ακόμα τίποτα δεν έχει αποφασιστεί, εξετάζουμε ένα σχέδιο ώστε να διαχωρίσουμε» τη μονάδα, επιβεβαίωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Οι δραστηριότητες της Toshiba στις συσκευές μνήμης αποτελούν βασικό κομμάτι των συνολικών της επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, εν μέσω προβλέψεων για αύξηση της ζήτησης, καθώς όλο και περισσότερο υιοθετείται η μνήμη για αποθήκευση δεδομένων αντί των παραδοσιακών σκληρών δίσκων.

Ωστόσο, απαιτούνται διαρκείς και μεγάλης κλίμακας επενδύσεις ώστε η μονάδα να παραμείνει ανταγωνιστική, σε μια περίοδο κατά την οποία η Toshiba προσπαθεί να φτάσει την ανταγωνίστρια και κορυφαία στον τομέα, Samsung Electronics.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Toshiba γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε απομείωση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων γεν στην αμερικανική θυγατρική εταιρεία πυρηνικών αντιδραστήρων.