Τέσσερεις Μεγάλες Αυτοκινητοβιομηχανίες Σχεδιάζουν Δίκτυο Σταθμών Γρήγορης Φόρτισης στην Ευρώπη

Τέσσερεις Μεγάλες Αυτοκινητοβιομηχανίες Σχεδιάζουν Δίκτυο Σταθμών Γρήγορης Φόρτισης στην Ευρώπη
energia.gr
Πεμ, 12 Ιανουαρίου 2017 - 19:12
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, Volkswagen, Daimler και Ford σχεδιάζουν να δημιουργήσουν δίκτυο σταθμών γρήγορης φόρτισης στην Ευρώπη, προκειμένου να βρεθούν ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, Volkswagen, Daimler και Ford σχεδιάζουν να δημιουργήσουν δίκτυο σταθμών γρήγορης φόρτισης στην Ευρώπη, προκειμένου να βρεθούν ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των τεσσάρων εταιρειών το πλάνο προβλέπει την κατασκευή περίπου 400 νέων σταθμών γρήγορης φόρτισης στην Ευρώπη. Εκεί θα μπορεί ο οδηγός να φορτίζει το αυτοκίνητό του μέσα σε ελάχιστα λεπτά αντί για ώρες που χρειάζεται σήμερα. Οι τέσσερις αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη συμφωνήσει το συγκεκριμένο πλάνο και έχουν υπογράψει τις ανάλογες συμφωνίες.

Αν θα γίνει αυτό, τότε η κοινοπραξία θα έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα, καθώς σήμερα χρειάζονται αρκετές ώρες για πλήρη φόρτιση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Αυτή η κίνηση -παράλληλα- θα τονώσει τη συνολική αγορά και θα οδηγήσει αρκετούς καταναλωτές προς αυτή την κατεύθυνση.