Έρχεται Κλιμάκιο Τεχνικών της CMEC για την Επένδυση στο Νέο Λιγνιτικό Σταθμό στη Μελίτη

Έρχεται Κλιμάκιο Τεχνικών της CMEC για την Επένδυση στο Νέο Λιγνιτικό Σταθμό στη Μελίτη
energia.gr
Πεμ, 12 Ιανουαρίου 2017 - 08:22
Στη χώρα μας θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα κλιμάκιο στελεχών της κινεζικής CMEC, προκειμένου να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις όπου προβλέπεται να κατασκευαστεί η νέα λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ (project Μελίτη ή Μελίτη ΙΙ)
Στη χώρα μας θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα κλιμάκιο στελεχών της κινεζικής CMEC, προκειμένου να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις όπου προβλέπεται να κατασκευαστεί η νέα λιγνιτική μονάδα, ισχύος 450 MW, της ΔΕΗ (project Μελίτη ή Μελίτη ΙΙ).

Τα στελέχη της CMEC, μαζί με στελέχη της ΔΕΗ, θα επισκεφθούν τον συγκεκριμένο χώρο στη Φλώρινα, προκειμένου να συντάξουν αναλυτική τεχνική έκθεση για το έργο, η οποία σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, θα αποτελέσει αποφασιστικό βήμα για τη λήψη της οριστικής επενδυτικής απόφασης από την κινεζική πλευρά.

Στο επόμενο στάδιο της συνεργασίας προβλέπεται η σύσταση κοινής εταιρίας για την κατασκευή του Project Μελίτη. Στην εταιρία αυτή θα μπορούν να συμμετέχουν πέραν της ΔΕΗ και της CMEC, οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΑΚΤΩΡ οι οποίες έχουν τα δικαιώματα εκμετάλλευση των ορυχείων που θα τροφοδοτούν το σταθμό.

Η μετοχική σύνθεση του νέου εταιρικού σχήματος θα οριστικοποιηθεί με βάση την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων που θα εισφέρει ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες.

Το ποσοστό της συμμετοχής της ΔΕΗ αναμένεται να διαμορφωθεί σε 40% με 44%.

Το κόστος της συνολικής επένδυσης για το project Μελίτη εκτιμάται ότι μπορεί να και να υπερβεί το 1 δισ. ευρώ.