Για την Περαιτέρω Ανάπτυξη του Πετρελαϊκού Πεδίου Patos Marinza Συζήτησε στην Κίνα ο Αλβανός Υπουργός Ενέργειας

Για την Περαιτέρω Ανάπτυξη του Πετρελαϊκού Πεδίου Patos Marinza Συζήτησε στην Κίνα ο Αλβανός Υπουργός Ενέργειας
energia.gr
Τετ, 11 Ιανουαρίου 2017 - 18:23
Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε στην Κίνα, ο Αλβανός Υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας, κ. Damian Gjiknuri, συνοδευόμενος από τον βουλευτή κ. Fidel Ylli και τον σύμβουλο επί οικονομικών θεμάτων, κ. Eduard Molla

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε στην Κίνα, ο Αλβανός Υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας, κ. Damian Gjiknuri, συνοδευόμενος από τον βουλευτή κ. Fidel Ylli και τον σύμβουλο επί οικονομικών θεμάτων, κ. Eduard Molla.

Όπως αναφέρει στο ενημερωτικό της δελτίο η πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα, κατά την παραμονή τους στο Πεκίνο οι Αλβανοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν την CGGC International, όπου συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της μητρικής της εταιρείας, Energy China, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως, καθώς και με τον Γενικό Διευθυντή της CGGC International.

Η αλβανική αντιπροσωπεία συναντήθηκε, ακόμη, με τους διευθυντές της εταιρείας Geo- Jade Petroleum, η οποία εξαγόρασε, πρόσφατα, την Bankers Petroleum που εκμεταλλεύεται το πεδίο Patos Marinza. Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω πεδίου. Η κινεζική εταιρεία δήλωσε την πρόθεσή της να επενδύσει περισσότερα από 1 δισ. $ ΗΠΑ και να διπλασιάσει την παραγωγή πετρελαίου από το εν λόγω πεδίο, ξεπερνώντας τα 40.000 βαρέλια την ημέρα.