Vestas: Στις ΗΠΑ η Πρώτη Φετινή Παραγγελία - 150 Ανεμογεννήτριες Συνολικής Ισχύος 300 MW

Vestas: Στις ΗΠΑ η Πρώτη Φετινή Παραγγελία - 150 Ανεμογεννήτριες Συνολικής Ισχύος 300 MW
energia.gr
Τετ, 11 Ιανουαρίου 2017 - 13:57
Η δανέζικη Vestas έλαβε την πρώτη παραγγελία για το 2017 από τις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία χθες, Τρίτη, πρόκειται να παραδώσει ανεμογεννήτριες συνολικής δυναμικότητας 300 MW σε αμερικανό πελάτη, του οποίο, ωστόσο, το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα

Η δανέζικη Vestas έλαβε την πρώτη παραγγελία για το 2017 από τις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία χθες, Τρίτη, πρόκειται να παραδώσει ανεμογεννήτριες συνολικής δυναμικότητας 300 MW σε αμερικανό πελάτη, του οποίο, ωστόσο, το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Παρά τη δέσμευση του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για πριμοδότηση των συμβατικών πηγών ενέργειας, οι εταιρείες στις ΗΠΑ συνεχίζουν να επενδύουν στις ΑΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ είχε εκφράσει ρητά την άποψή του υπέρ της προτεραιότητας στα ορυκτά καύσιμα έναντι των ΑΠΕ, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Μπάρακ Ομπάμα.

Η Vestas θα παραδώσει στον αμερικανό πελάτη της 150 ανεμογεννήτριες ισχύος 2 MW η καθεμία, ενώ το συμβόλαιο περιλαμβάνει, εκτός από την παράδοση, και τη σύνδεση με το δίκτυο, καθώς και δέσμευση πολυετούς σέρβις.

Η παράδοση των ανεμογεννητριών θα ξεκινήσει στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, ενώ η σύνδεση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Για το σύνολο του περασμένου έτους, ο δανέζικος κολοσσός του κλάδου των αιολικών έλαβε παραγγελίες για συνολικά 9, 26 GW, εκ των οποίων τα 3,05 GW αφορούσαν παραγγελίες στις ΗΠΑ. Το 2015 η Vestas είχε λάβει παραγγελίες για ανεμογεννήτριες συνολικής δυναμικότητας 8,94 GW.