Η China National Chemical και η Syngenta υπέβαλαν επίσημες προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη ρυθμιστική έγκριση για την εξαγορά της ελβετικής εταιρίας από την κινεζική ChemChina έναντι 43 δισ. δολαρίων
Η China National Chemical και η Syngenta υπέβαλαν επίσημες προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη ρυθμιστική έγκριση για την εξαγορά της ελβετικής εταιρίας από την κινεζική ChemChina έναντι 43 δισ. δολαρίων.,

Οι δύο εταιρείες γνωστοποίησαν επισήμως τις δεσμεύσεις τους στις 9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπο της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής που είναι αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού. Η αρχή θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι τις 12 Απριλίου, για το αν θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Η ΕΕ άνοιξε τον Οκτώβριο σε βάθος αξιολόγηση της προτεινόμενης συμφωνίας. Εκείνη την περίοδο, είχε επισημάνει πως η Syngenta και η Adama Agricultural Solutions, μια ισραηλινή εταιρία παρασιτοκτόνων που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ChemChina, έχουν «ισχυρή αλληλοεπικάλυψη» στα χαρτοφυλάκια προϊόντων, όπως σε ζιζανιοκτόνα και εντομοκτόνα.

Στο μεταξύ, το ευρωπαϊκό μπλοκ εξετάζει τη συγκεκριμένη συναλλαγή μαζί με δύο άλλες μεγάλες συγχωνεύσεις, την προγραμματισμένη συγχώνευση της DuPont με την Dow Chemical, καθώς και την εξαγορά της Monsantο από την Bayer.