Η Σαουδική Αραβία έχει εφαρμόσει πλήρως –αν όχι και περισσότερο - την μείωση παραγωγής που προβλέπει πρόσφατη απόφαση του ΟΠΕΚ. Αυτό αναφέρουν πηγές τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal. Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, το Ριάντ έχει προβεί σε περικοπή της παραγωγής του κατά τουλάχιστον 486.000 βαρέλια ημερησίως μέχρι στιγμής αυτό τον μήνα

Η Σαουδική Αραβία έχει εφαρμόσει πλήρως –αν όχι και περισσότερο - την μείωση παραγωγής που προβλέπει πρόσφατη απόφαση του ΟΠΕΚ. Αυτό αναφέρουν πηγές τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, το Ριάντ έχει προβεί σε περικοπή της παραγωγής του κατά τουλάχιστον 486.000 βαρέλια ημερησίως μέχρι στιγμής αυτό τον μήνα. Με την κίνηση αυτή, η κρατική σαουδαραβική Saudi Aramco, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου, ευθυγραμμίστηκε με την συμφωνία του ΟΠΕΚ να αυξήσει τις τιμές.

Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία έχει συμφωνήσει να μειώσει την παραγωγή κατά 486.000 βαρέλια ημερησίως σε εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη με τον ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου για την μείωση της συνολικής παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Η ηγεσία του βασιλείου είχε διαβεβαιώσει πως θα εφάρμοζε γρήγορα τις περικοπές, που, στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας, αποτελούν τη μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής από οποιοδήποτε άλλο μέλος του καρτέλ.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν στην WSJ ότι το σαουδαραβικό βασίλειο έχει μειώσει την παραγωγή στα περίπου 10,058 εκατ. βαρέλια ημερησίως – στο ποσό που είχε συμφωνηθεί με τον ΟΠΕΚ.