Ένας στόλος 500 ηλεκτρικών λεωφορείων κινείται στους δρόμους της Τιαντζίν, της μεγάλης βιομηχανικής πόλης στη βόρεια Κίνα. Τα λεωφορεία, που παράγονται από κοινοπραξία της Tianjin Bus Group και της αυτοκινητοβιομηχανίας BYD που έχει την έδρα της στη Σεντζέν, έχουν τη δυνατότητα να κινούνται για περισσότερα από 200 χιλιόμετρα μετά από κάθε πλήρη φόρτισή τους, δήλωσε ο Γουάνγκ Ντεκί από την κοινοπραξία, προσθέτοντας ότι αυτή είναι αρκετή για τις ημερήσιες διαδρομές των λεωφορείων

Ένας στόλος 500 ηλεκτρικών λεωφορείων κινείται στους δρόμους της Τιαντζίν, της μεγάλης βιομηχανικής πόλης στη βόρεια Κίνα. Τα λεωφορεία, που παράγονται από κοινοπραξία της Tianjin Bus Group και της αυτοκινητοβιομηχανίας BYD που έχει την έδρα της στη Σεντζέν, έχουν τη δυνατότητα να κινούνται για περισσότερα από 200 χιλιόμετρα μετά από κάθε πλήρη φόρτισή τους, δήλωσε ο Γουάνγκ Ντεκί από την κοινοπραξία, προσθέτοντας ότι αυτή είναι αρκετή για τις ημερήσιες διαδρομές των λεωφορείων.

Η κοινοπραξία άνοιξε, επίσης, σήμερα έναν σταθμό φόρτισης, που έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 80 λεωφορείων ταυτόχρονα και 448 λεωφορείων εντός μίας ημέρας. Ο σταθμός αυτός προβάλλεται ως ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης στην περιοχή Πεκίνου - Τιαντζίν - Χεμπέι. Η Τιαντζίν διαθέτει τώρα 3.320 λεωφορεία καθαρής ενέργειας, από τα οποία τα 1.346 κινούνται με ηλεκτρισμό, δήλωσε ο Γουάνγκ.

Η Κίνα βασίζει τις ελπίδες της στην καθαρή ενέργεια για να μειώσει την εξάρτησή της από τον άνθρακα, ο οποίος συνδέεται με το χειμερινό νέφος στη βόρεια Κίνα. Το σημερινό νέφος διαρκεί από τις 31 Δεκεμβρίου και δεν αναμένεται να διαλυθεί πριν τις 6 Ιανουαρίου. Η Τιαντζίν είναι μεταξύ των πόλεων με τη φτωχότερη ποιότητα αέρα.