30 ερευνητικά πηγάδια πρόκειται να εξορύξει εντός του 2017 η Statoil, πάνω από τα μισά εκ των οποίων εντός της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας. Επίσης, η νορβηγική πετρελαϊκή θα πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με άλλες εταιρείες, εξορύξεις στη Ρωσία και την Τουρκία

30 ερευνητικά πηγάδια πρόκειται να εξορύξει εντός του 2017 η Statoil, πάνω από τα μισά εκ των οποίων εντός της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας. Επίσης, η νορβηγική πετρελαϊκή θα πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με άλλες εταιρείες, εξορύξεις στη Ρωσία και την Τουρκία.

Η δραστηριότητα αυτή συνιστά αύξηση των εξορύξεων κατά 30% σε σχέση με αυτές του 2016. Ειδικότερα, τη χρονιά που πέρασε η Statoil ολοκλήρωσε την εξόρυξη 23 ερευνητικών πηγαδιών ως εταίρος και ως υπεύθυνη λειτουργίας, με τα 14 από αυτά να βρίσκονται εντός της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας.

Συνολικά η Statoil υπολογίζει ότι 16 με 18 ερευνητικά πηγάδια εντός της υφαλοκρηπίδας της Νορβηγίας θα ολοκληρωθούν το 2017.

Αναφορικά με τα ερευνητικά σχέδια της Statoil σε όλο τον κόσμο, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος ερευνών της εταιρείας, Tim Dodson, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση: «Μετά την ανάληψη της λειτουργία για το πεδίο της Carcara το περασμένο καλοκαίρι, η Βραζιλία έχει γίνει ακόμη πιο σημαντική για το χαρτοφυλάκιο της Statoil, και από πλευράς εξορύξεων. Προχωράμε με τις εξορύξεις και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με σχέδια για τρία ερευνητικά πηγάδια με εταιρεία λειτουργίας τη Statoil εντός του 2017».