Η Ουκρανία Μπορεί να Διαθέσει 700 Εκατ. Δολ. για Αγορά Ρωσικού Αερίου το Φετινό Χειμώνα Αν Χρειαστεί

Η Ουκρανία Μπορεί να Διαθέσει 700 Εκατ. Δολ. για Αγορά Ρωσικού Αερίου το Φετινό Χειμώνα Αν Χρειαστεί
energia.gr
Παρ, 9 Δεκεμβρίου 2016 - 16:04
Η Ουκρανία διαθέτει περί τα 700 εκατ. δολ., τα οποία της έχουν δοθεί ως διεθνή βοήθεια, και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ρωσικού αερίου για τη χειμερινή περίοδο, όπως δήλωσε πηγή με άμεση γνώση των συνομιλιών ΕΕ-Ρωσίας-Ουκρανίας στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS σήμερα, Παρασκευή

Η Ουκρανία διαθέτει περί τα 700 εκατ. δολ., τα οποία της έχουν δοθεί ως διεθνή βοήθεια, και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ρωσικού αερίου για τη χειμερινή περίοδο, όπως δήλωσε πηγή με άμεση γνώση των συνομιλιών ΕΕ-Ρωσίας-Ουκρανίας στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS σήμερα, Παρασκευή.

«Η Ουκρανία έχει επαρκή κεφάλαια για να αγοράσει ρωσικό αέριο για τη χειμερινή περίοδο, αν υπάρξει ανάγκη. Πρόκειται για το ποσό των 700 εκατ. δολ. που έχουν παρασχεθεί ως διεθνής βοήθεια από διάφορους διαύλους», ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ουκρανικής Naftogaz, Andrei Kobolev, είχε δηλώσει νωρίτερα, στο Κίεβο, ότι η Ουκρανία ίσως χρειαστεί περί τα 4 bcm επιπλέον σε φυσικό αέριο.

Εντωμεταξύ, βρισκόταν σε εξέλιξη το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Δεκεμβρίου, συνάντηση ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μάρος Σέφκοβιτς, και τον Ρώσο Υπουργό Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, για το θέμα.