Η Γαλλία και η Βρετανία είναι δύο χώρες της Ευρώπης που απειλούνται από διακοπές ρεύματος φέτος το χειμώνα, ιδιαίτερα εάν υπάρξει πολύ δυνατό ψύχος το Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο

Η Γαλλία και η Βρετανία είναι δύο χώρες της Ευρώπης που απειλούνται από διακοπές ρεύματος φέτος το χειμώνα, ιδιαίτερα εάν υπάρξει πολύ δυνατό ψύχος το Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.

Με την παροχή ενέργεια της Electricite de France και των πυρηνικών της εργοστασίων σε χαμηλό δεκαετίας, η χώρα θα χρειαστεί να εισάγει ενέργεια για αρκετές εβδομάδες, επεκτείνοντας μία ήδη δύσκολη περίοδο. Η Βρετανία, εάν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από το μέσο όρο, μπορεί να βιώσει το ίδιο πρόβλημα στις αρχές Ιανουαρίου.

Η ανάλυση της Entsoe έδειξε πως υπό αρκετά σοβαρές συνθήκες, η ζήτηση ενέργειας μπορεί να αντιμετωπιστεί λόγω των πλεονασμάτων σε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη και την διασυνδεσιμότητα μεταξύ των χωρών.

https://assets.bwbx.io/images/users/iqjWHBFdfxIU/iC.Sjt8lD13Q/v2/750x-1.png

Από την άλλη, βέβαια, για τη μεγαλύτερη αγορά ενέργειας της Ευρώπης, τη Γερμανία, εάν η ζήτηση κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων είναι τόσο χαμηλή και συμπέσει με αυξημένους ανέμους, μπορεί να υπάρξει υπερπροσφορά που θα οδηγήσει σε αρνητικές τιμές. Οι ενεργειακοί πάροχοι θα πρέπει, επίσης, να μειώσουν την παραγωγή αιολικής ενέργειας για να μην πέσει το δίκτυο.

(από www.newmoney.gr, 29/11/2016)