Ανησυχεί η Ένωση των Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών για Ένταση του Ανταγωνισμού Μετά την Εκλογή Τραμπ

Ανησυχεί η Ένωση των Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών για Ένταση του Ανταγωνισμού Μετά την Εκλογή Τραμπ
energia.gr
Τετ, 9 Νοεμβρίου 2016 - 16:07
Η ένωση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών VDA εξέφρασε σήμερα την ανησυχία ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ θα μπορούσε να πλήξει το εμπόριο και τη διακίνηση των προϊόντων

Η ένωση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών VDA εξέφρασε σήμερα την ανησυχία ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ θα μπορούσε να πλήξει το εμπόριο και τη διακίνηση των προϊόντων.

Η ένωση που εκπροσωπεί εταιρίες όπως την BMW, τη Volkswagen και τη Daimler, ανακοίνωσε ότι η προεκλογική εκστρατεία είχε δείξει ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των βιομηχανικών κρατών έχει γίνει σκληρότερος.

"Θα πρέπει να φοβάται κανείς ότι οι ΗΠΑ υπό έναν νέο πρόεδρο, όπως και η Κίνα, θα επικεντρωθούν κυρίως στη δική τους οικονομία, σε βάρος των διεθνών εμπορικών ροών και σχέσεων", ανέφερε η VDA σε σημερινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ένωση, ο μεγαλύτερος προστατευτισμός ή οι πρόσθετοι δασμοί θα πλήξουν τις ΗΠΑ όπως και τους εμπορικούς εταίρους της χώρας.

Τον τελευταίο χρόνο, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων από το Μεξικό για να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας στα εργοστάσια στις ΗΠΑ, αναγκάζοντας ενδεχομένως τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να επανεξετάσουν τα επενδυτικά σχέδιά τους για την επέκταση των εργοστασιακών τους μονάδων στο Μεξικό.