Την 1η Σεπτεμβρίου 2016 η TransAtlantic Petroleum ολοκλήρωσε συναλλαγή κοινοπραξίας για τα δικαιώματα αξιοποίησης του πεδίου φυσικού αερίου στο Δέλβινο. Το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο ήταν ιδιοκτησίας της θυγατρικής της εταιρείας στην Αλβανία που εξαγοράσθηκε από τη Stream Oil & Gas Ltd και εν συνεχεία, της Delvina Gas Company Ltd. (DelvinaCo)

Την 1η Σεπτεμβρίου 2016 η TransAtlantic Petroleum ολοκλήρωσε συναλλαγή κοινοπραξίας για τα δικαιώματα αξιοποίησης του πεδίου φυσικού αερίου στο Δέλβινο. Το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο ήταν ιδιοκτησίας της θυγατρικής της εταιρείας στην Αλβανία που εξαγοράσθηκε από τη Stream Oil & Gas Ltd και εν συνεχεία, της Delvina Gas Company Ltd. (DelvinaCo).

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο της πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το 75% των μετοχών της DelvinaCo μεταφέρθηκε στην Ionian Gas Company Ltd, αντί τιμήματος 12 εκατ. δολ., το οποίο προβλέπεται να καταβληθεί ως εξής: 1 εκατ. δολ. την 15.09.2016 και τα υπόλοιπα εντός 18 μηνών, σε τριμηνιαίες δόσεις. Η TransAtlantic Petroleum διατηρεί το 25% των ιδίων κεφαλαίων και έχει συμφωνήσει να καταβάλει το 25% του κόστους λειτουργίας της DelvinaCo, με τριετή αναβολή. Για τα επόμενα 3 έτη, η Ionian Gas Company Ltd θα είναι υπεύθυνη για όλες τις κεφαλαιουχικές δαπάνες. Κατά τη λήξη της τριετίας, η TransAtlantic Petroleum θα πρέπει είτε να καταβάλει το μερίδιό της για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί, είτε να αποποιηθεί το μερίδιό της στην εταιρεία DelvinaCo.