Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας: Πρωτοβουλία για την Ενίσχυση των Start-Up Επιχειρήσεων

Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας: Πρωτοβουλία για την Ενίσχυση των Start-Up Επιχειρήσεων
energia.gr
Δευ, 26 Σεπτεμβρίου 2016 - 10:59
Με επιτυχία ξεκίνησε η Πρωτοβουλία Join Forces του StartUp Greece της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας. Η έναρξη της, πραγματοποιήθηκε κατά την 81η ΔΕΘ με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε μεγάλες επιχειρήσεις να προσφέρουν ως χορηγοί σημαντική βοήθεια σε δυνητικούς και νέους δυναμικούς Start-up επιχειρηματίες, για να αναπτύξουν τις ιδέες και τις επιχειρήσεις τους

Με επιτυχία ξεκίνησε η Πρωτοβουλία Join Forces του StartUp Greece της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας. 

Η έναρξη της, πραγματοποιήθηκε κατά την 81η ΔΕΘ με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε μεγάλες επιχειρήσεις να προσφέρουν ως χορηγοί σημαντική βοήθεια σε δυνητικούς και νέους δυναμικούς Start-up επιχειρηματίες, για να αναπτύξουν τις ιδέες και τις επιχειρήσεις τους.

Στην Πρωτοβουλία συμμετέχουν αρχικά επτά μεγάλες επιχειρήσεις-Οργανισμοί, που σε πρώτη φάση θα στηρίξουν πάνω από 100 δυνητικούς και νέους δυναμικούς Start-Up επιχειρηματίες.

Οι χορηγοί θα παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες συμβουλευτικής - καθοδήγησης και άλλες παροχές, μοιράζοντας την πολύτιμη εμπειρία τους και αναβαθμίζοντας το σύνολο του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

Οι πρώτες μεγάλες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Join Forces του StartUp Greece είναι:

- Coca-Cola Τρία Έψιλον: Πρόγραμμα ανάπτυξης επαγγελματικών & προσωπικών δεξιοτήτων για νέους

- CNN Greece: CNN GREECE - Προβολή ελληνικών startups

- Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας: Mentoring - Business & Communication από την ΕΕΚΤ

- Όμιλος ΤΙΤΑΝ: ΤΙΤΑΝ - Χορηγία Εξειδικευμένων Σεμιναρίων & Χρήσης Κατάλληλων Χώρων για συναντήσεις startupers

- CHIPITA AE: Συμβουλευτική- καθοδήγηση σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις από την CHIPITA

- INTRASOFT International: Startup mentoring from INTRASOFT International

- Παπαστράτος ΑΒΕΣ: ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ - Παροχή Υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Καθοδήγησης σε Νεοφυείς Επιχειρήσεις

Να σημειωθεί, ότι στην Πρωτοβουλία προστίθενται συνεχώς νέες εταιρείες, όπως η Businesswith, η Masterphone, η ALERTit, η Redcall, η Redware, η IP Consultants και η Stellar Light.

Η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για τη Βιομηχανία, Θεοδώρα Τζάκρη, ευχαρίστησε τις συμμετέχουσες εταιρείες για τη συνεισφορά τους στην πρωτοβουλία και απεύθυνε  κάλεσμα σε δυνητικούς και νέους Start-Up επιχειρηματίες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις χορηγίες.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε το startupgreece.gov.gr