Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσίας (FAS) έχει εγκρίνει το αίτημα της BP για εξαγορά μεριδίου 49% της Yermak Neftegaz, που κατέχει σε κοινοπραξία με τη ρωσική κρατική εταιρεία πετρελαίου Rosneft, όπως ανακοίνωσε ο ρυθμιστής

Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσίας (FAS) έχει εγκρίνει το αίτημα της BP για εξαγορά μεριδίου 49% της Yermak Neftegaz, που κατέχει σε κοινοπραξία με τη ρωσική κρατική εταιρεία πετρελαίου Rosneft, όπως ανακοίνωσε ο ρυθμιστής.

Η Rosneft θα κατέχει το 51% στην κοινοπραξία.

Νωρίτερα και η αντιμονοπωλιακή αρχή στη Γερμανία είχε εγκρίνει την απόκτηση της συμμετοχής στην Yermak Neftegaz εκ μέρους της BP.

Τον Ιούνιο, στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης η Rosneft και η BP υπέγραψαν μια νομικά δεσμευτική συμφωνία για τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης για την ανάπτυξη των ελπιδοφόρων πόρων στην Ανατολική και Δυτική Σιβηρία. Η BP πρόκειται να διαθέσει 300 εκατ. δολ. σε δύο δόσεις ως συμβολή στη χρηματοδότηση της κοινοπραξίας στο στάδιο της γεωλογικής εξερευνήσεις. Η κοινοπραξία θα πραγματοποιήσει γεωλογικές έρευνες σε συνολική έκταση περίπου 260.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.