«Πραγματικά ολέθριο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πώλησης 65% βασικών δημόσιων εταιρειών όπως η ΔΕΠΑ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και στους δημοσιογράφους Ελένη Καλογεροπούλου και Δημήτρη Κοτταρίδη

«Πραγματικά ολέθριο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πώλησης 65% βασικών δημόσιων εταιρειών όπως η ΔΕΠΑ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και στους δημοσιογράφους Ελένη Καλογεροπούλου και Δημήτρη Κοτταρίδη.

Όπως τόνισε, επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία ακριβώς εμπλέκεται με πραγματικά αναπτυξιακά σχέδια, θα μπορούσε να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο ένα μέρος της συμμετοχής του Δημοσίου που προφανώς δεν θα ανατρέπει το Δημόσιο έλεγχο, και το οποίο θα προσείλκυε επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό και από το εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», σχετικά με την αξιοποίηση των ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ:

"Έχω διατυπώσει δημόσια μία εναλλακτική προσέγγιση για την αξιοποίηση των ενεργειακών εταιρειών του Δημοσίου είτε αυτές είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια είτε η ΔΕΠΑ ή η ΔΕΗ, μία εναλλακτική προσέγγιση σε σχέση με το παλιό σχέδιο που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Είναι πραγματικά ολέθριο, θα έλεγα, για παράδειγμα στο φυσικό αέριο, μιας και αυτές τις ημέρες το συζητήσαμε πάρα πολύ, η βασική Δημόσια Εταιρεία, η ΔΕΠΑ, η οποία εμπλέκεται σε σχεδιασμούς ευρύτερους, αναπτυξιακούς και γεωπολιτικούς, όπως η κατασκευή του Ελληνο – βουλγαρικού αγωγού και του πλωτού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη, που βλέπετε ότι είναι ένα εργαλείο παρέμβασης, γεωστρατηγικής παρέμβασης αλλά ταυτόχρονα και ένα πολύ κρίσιμο εργαλείο για την εγχώρια αγορά φυσικού αερίου, να πάμε να πουλήσουμε το 65%. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει σε καμία άλλη χώρα. Θα μπορούσε όμως μάλιστα αυτή η συγκεκριμένη εταιρεία επειδή ακριβώς εμπλέκεται με πραγματικά αναπτυξιακά σχέδια, ένα μέρος της συμμετοχής του Δημοσίου που προφανώς δεν θα ανατρέπει το Δημόσιο έλεγχο, να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο και αυτό να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό, άλλα κεφάλαια τα οποία «κοιμούνται» στο εσωτερικό της χώρας, να τοποθετηθούν, και αυτό να διαχυθεί πλέον και συνολικότερα στην οικονομία. Ανάλογα πράγματα μπορούν να γίνουν και με άλλες ενεργειακές επιχειρήσεις. Βλέπετε ότι τα ΕΛΠΕ κλείνουν συμφωνίες με το Ιράν, τη Ρωσία, είναι ήδη εισηγμένα στο Χρηματιστήριο, άρα υπάρχει μία πραγματική βάση που μπορεί να καταστήσει τις ενεργειακές επιχειρήσεις έναν μοχλό για μια ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη".