Οι εταιρείες του ισραηλινού ομίλου Delek Group για εξόρυξη υδρογονανθράκων Avner Oil, Gas LP και Delek Drilling LP υπέβαλαν προσφορά για να αγοράσουν δικαιώματα στην κυπριακή ΑΟΖ, στα πλαίσια του γ` γύρου αδειοδότησης, όπως ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας

Οι εταιρείες του ισραηλινού ομίλου Delek Group για εξόρυξη υδρογονανθράκων Avner Oil, Gas LP και Delek Drilling LP υπέβαλαν προσφορά για να αγοράσουν δικαιώματα στην κυπριακή ΑΟΖ, στα πλαίσια του γ` γύρου αδειοδότησης, όπως ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ισραηλινής Globes, σε περίπτωση που η εταιρεία κερδίσει την προσφορά αυτό θα δημιουργήσει συνέργειες με τη δράση της εταιρείας στα κοιτάσματα φυσικού αερίου του Ισραήλ.

Η προσφορά των εταιρειών της Delek υπεβλήθη στο πλαίσιο της κοινοπραξίας Capricorn Oil, η οποία είναι και ο διαχειριστής του όλου κονσόρτιουμ που «κατέβηκε» στο διαγωνισμό. Η Capricorn αποτελεί μονάδα της Cairn Energy, η οποία είναι ενταγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου υπό τον κωδικό CNE.

Η Delek ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες που θα κερδίσουν την προσφορά δεν θα ανακοινωθούν πριν από το τέταρτο εξάμηνο του 2017.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr