ΗΠΑ: Διακανονισμός 425 Εκατ. Δολαρίων με Εταιρείες Διαχείρισης Διυλιστηρίων για τη Μείωση της Ρύπανσης

ΗΠΑ: Διακανονισμός 425 Εκατ. Δολαρίων με Εταιρείες Διαχείρισης Διυλιστηρίων για τη Μείωση της Ρύπανσης
energia.gr
Πεμ, 21 Ιουλίου 2016 - 07:57
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι κατέληξαν σε διακανονισμό, ύψους 425 εκατ. δολαρίων, με δύο εταιρείες για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε έξι διυλιστήρια στα δυτικά της χώρας

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι κατέληξαν σε διακανονισμό, ύψους 425 εκατ. δολαρίων, με δύο εταιρείες για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε έξι διυλιστήρια στα δυτικά της χώρας. 

Η συμφωνία με την Tesoro Corp. και την Par Hawaii Refining αφορά στις κατηγορίες που αντιμετώπισης για παραβίαση του νόμου Clean Air Act και στο πλαίσιο αυτής απαιτείται η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού για τον έλεγχο των εκπομπών ρύπων. 

Καλύπτει πέντε διυλιστήρια που η Tesoro διαχειρίζεται σε πέντε περιοχές, καθώς το διυλιστήριο που στη Χαβάη που πλέον ελέγχει η Par Hawaii Refining.

Οι εταιρείες θα πρέπει να δαπανήσουν περί τα 403 εκατ, δολάρια για την εγκατάσταση εξοπλισμού για τον έλεγχο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, διοξειδίου του θείου και άλλων ρύπων.

Επίσης, η Tesoro θα καταβάλει περί τα 12 εκατ. δολάρια σε τρία περιβαλλοντικά projects και επιπλέον θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 10,5 εκατ. δολαρίων.