Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρόσεν Πλεβνελίεβ και ο Γερμανός ομόλογός του Γιοάχιμ Γκάουκ επισκέφτηκαν το εργοστάσιο εξόρυξης χαλκού της γερμανικής εταιρείας «Αουρούμπις» στο Πιρντόπ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρόσεν Πλεβνελίεβ και ο Γερμανός ομόλογός του Γιοάχιμ Γκάουκ επισκέφτηκαν το εργοστάσιο εξόρυξης χαλκού της γερμανικής εταιρείας «Αουρούμπις» στο Πιρντόπ.

 

Όπως σημειώνει η Βουλγαρική Ραδιοφωνία, η επίσκεψη των δύο προέδρων στην εν λόγω μονάδα δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, καθώς το εργοστάσιο αυτό είναι εμβληματικό παράδειγμα για το ότι περίπου 30% των μεγαλύτερων επενδυτών στην Βουλγαρία προέρχονται από την Γερμανία ή έχουν γερμανική συμμετοχή. Το εργοστάσιο στην Βουλγαρία, που είναι το μεγαλύτερο στην επεξεργασία χαλκού στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, παράγει 1.2 εκ. τόνους συμπύκνωμα χαλκού και 1.2 εκ. τόνους θειικό οξύ ετησίως. Το 2015 ο τζίρος της επιχείρησης ήταν 2.2 δις € και τα τελευταία 10 χρόνια έχουν επενδυθεί 550 εκ. € για τον εκσυγχρονισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και για την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων. Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας ως το 2018 είναι αξίας 180 εκ. €.