Το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα συμφωνήσει την Παρασκευή για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα, με τα λεφτά να καταβάλλονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν στο Λουξεμβούργο την Πέμπτη για την ετήσια συνέλευση των διοικητών του ESM, όπου θα υπογράψουν ένα τροποποιημένο μνημόνιο για τη στήριξη της Ελλάδας, καθώς η Αθήνα υλοποίησε τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες.
Η έγκριση του επικαιροποιημένου μνημονίου (MoU) θα ανοίξει τον δρόμο για μια απόφαση από το συμβούλιο των διοικητών του ESM (που αποτελείται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπουργείων Οικονομικών) το πρωί της Παρασκευής, ώστε να αποδεσμευθούν τα κεφάλαια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.