Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να χτίσει μια μεγάλη εργοστασιακή μονάδα πετροχημικών κοντά στο Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια, μεταδίδει το MarketWatch. Η οικοδόμηση θα ξεκινήσει σε 18 μήνες, ενώ η εμπορική παραγωγή αναμένεται να αρχίσει νωρίς την επόμενη δεκαετία, ανέφερε η εταιρία στην ανακοίνωσή της

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να χτίσει μια μεγάλη εργοστασιακή μονάδα πετροχημικών κοντά στο Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια, μεταδίδει το MarketWatch.

Η οικοδόμηση θα ξεκινήσει σε 18 μήνες, ενώ η εμπορική παραγωγή αναμένεται να αρχίσει νωρίς την επόμενη δεκαετία, ανέφερε η εταιρία στην ανακοίνωσή της.

Το εργοστάσιο θα παράγει 1,6 εκατ. μετρικούς τόνους πολυεθυλαινίου το χρόνο, τόνισε η Shell. Το στοιχείο αυτό χρησιμοποιείται στην κατασκευή πολλών προϊόντων, από συσκευασίες τροφίμων και κοντέινερς, μέχρι εξαρτήματα αυτοκινήτων.

Το πρότζεκτ αναμένεται να φέρει νέα ανάπτυξη αλλά και θέσεις εργασίας στην περιοχή. Μέχρι και 6.000 εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στην οικοδόμηση των εγκαταστάσεων, ενώ εκτιμάται πως θα χρειαστείμόνιμο προσωπικό 600 ατόμωνμετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.