Μνημόνιο συνεργασίας με αντικείμενο την από κοινού ανάπτυξη δράσεων εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, από όπου διέρχεται η χάραξη του Διαδριατικού Αγωγού Αερίου (TAP), υπέγραψαν χθες, στη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας του έργου και του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύησης και Αρωγής, που έχουν συστήσει έξι επιχειρηματικοί φορείς της Βόρειας Ελλάδας

Μνημόνιο συνεργασίας με αντικείμενο την από κοινού ανάπτυξη δράσεων εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, από όπου διέρχεται η χάραξη του Διαδριατικού Αγωγού Αερίου (TAP), υπέγραψαν χθες, στη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας του έργου και του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύησης και Αρωγής, που έχουν συστήσει έξι επιχειρηματικοί φορείς της Βόρειας Ελλάδας.

Εκ μέρους του TAP το μνημόνιο υπέγραψε ο διευθυντής του έργου για την Ελλάδα, Ρίκαρντ Σκούφιας, ενώ από πλευράς του Δικτύου το κείμενο φέρει την υπογραφή του προέδρου του φορέα, Νίκου Πέντζου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πέντζος τόνισε ότι στόχος του δικτύου, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012, είναι η σύνδεση της επιχειρηματικής κοινότητας με τους φορείς που προσφέρουν κοινωνικό έργο, ιδιαίτερα προς παιδιά και νέους. Έως σήμερα το Δίκτυο έχει υποστηρίξει περίπου 55 ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς, αξιοποιώντας την προσφορά περισσότερων από 350 επιχειρήσεων-μελών των φορέων που το απαρτίζουν (σύνδεσμοι Βιομηχανιών και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, επιμελητήρια -Εμποροβιομηχανικό, Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό- και Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης).

Σύμφωνα με τον κ. Πέντζο, στο διάστημα 2012-2014, το Δίκτυο έχει προσφέρει σε διάφορα ιδρύματα είδη αξίας 200.000 ευρώ, διανέμοντας μεταξύ άλλων 60.000 μερίδες φαγητού, ενώ -σε συνεργασία με τον ΤΑP- έδωσε σε πλημμυροπαθείς του Έβρου επιταγές συνολικής αξίας 50.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών ειδών. Παράλληλα, στο διάστημα Δεκεμβρίου 2015-Φεβρουαρίου 2016 διατέθηκαν σε 17 ιδρύματα είδη αξίας 100.000 ευρώ, καθώς επίσης και 17.000 ευρώ σε τρόφιμα για 50 ιδρύματα, σε συσσίτια και ενδιάμεσους φορείς.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκούφιας επισήμανε: "Η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μάς χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς μας δίνει τη δυνατότητα άμεσης υλοποίησης προγραμμάτων κοινωνικών επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό, ο TAP έχει εθελοντικά δεσμευτεί να επενδύσει εκατομμύρια ευρώ την επόμενη τετραετία σε προγράμματα εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης από όπου θα διέλθει ο αγωγός".

Αναφερόμενος ειδικά στο μνημόνιο, επισήμανε ότι η έναρξη της συνεργασίας με το Δίκτυο θα γίνει μέσω δωρεών σε είδος συνολικής αξίας 100.000 ευρώ σε διάφορους κοινωνικούς φορείς, ενώ μίλησε και για κινήσεις που εντάσσονται στη λογική των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας του ΤΑP, οι οποίες δίνουν προτεραιότητα στη δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών, στη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου και την περιβαλλοντική.