Υψηλότερα από τις Προβλέψεις τα Κέρδη της Vestas το Α΄Τρίμηνο - Σε Επίπεδο Ρεκόρ οι Παραγγελίες

Υψηλότερα από τις Προβλέψεις τα Κέρδη της Vestas το Α΄Τρίμηνο - Σε Επίπεδο Ρεκόρ οι Παραγγελίες
energia.gr
Τετ, 4 Μαΐου 2016 - 08:21
Μικρότερη από τις προβλέψεις ήταν η πτώση κερδών που σημείωσε η Vestas το πρώτο φετινό τρίμηνο, καθώς οι παραγγελίες για ανεμογεννήτριες ανήλθαν σε επίπεδα - ρεκόρ και τα περιθώρια κέρδους διευρύνθηκαν, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η εταιρεία

Μικρότερη από τις προβλέψεις ήταν η πτώση κερδών που σημείωσε η Vestas Wind Systems το πρώτο φετινό τρίμηνο, καθώς οι παραγγελίες για ανεμογεννήτριες ανήλθαν σε επίπεδα - ρεκόρ και τα περιθώρια κέρδους διευρύνθηκαν, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η εταιρεία.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 38% σε 35 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν κατά μέσο όρο ότι θα διαμορφωθούν σε 26 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 4% σε 1,5 δισ. ευρώ.

Οι παραγγελίες για ανεμογεννήτριες ανήλθαν στο επίπεδο - ρεκόρ των 2,4 GW. Η μεγαλύτερη παραγγελία (1 GW) που έλαβε η εταιρεία από τη Δανία ήταν από την Statkraft και τους εταίρους της για το project Fosen στη Νορβηγία.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) αυξήθηκαν κατά 6 εκατομμύρια σε 85 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο EBIT αναμένεται να ανέλθει φέτος σε τουλάχιστον 11% έναντι 5,8% στο πρώτο φετινό τρίμηνο και 5,2% την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Η εταιρεία διατήρησε επίσης αμετάβλητο τον στόχο για τις πωλήσεις του 2016, εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθούν κατ' ελάχιστον σε 9 δισ. ευρώ.

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα αντανακλώνται και στην πορεία της μετοχής. Το τελευταίο έτος η μετοχή της Vestas σημειώνει κέρδη άνω του 50% έναντι πτώσης 11% που σημειώνει ο δείκτης του Bloomberg για τις μετοχές 88 εταιρειών του κλάδου που διαπραγματεύονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά (NYSE Bloomberg Global Wind Energy Index).