Σημαντικά οφέλη μπορούν να έχουν οι καταναλωτές εφόσον μεταφέρουν τμήμα της κατανάλωσης τη νύχτα, όπου ισχύει μειωμένο τιμολόγιο. Επιπλέον, το όφελος αυξάνεται εάν αυτή η κίνηση συνοδευθεί και με την αλλαγή παρόχου, λόγω των ανταγωνιστικών προσφορών που υπάρχουν στην αγορά
Σημαντικά οφέλη μπορούν να έχουν οι καταναλωτές εφόσον μεταφέρουν τμήμα της κατανάλωσης τη νύχτα, όπου ισχύει μειωμένο τιμολόγιο. 

Επιπλέον, το όφελος αυξάνεται εάν αυτή η κίνηση συνοδευθεί και με την αλλαγή παρόχου, λόγω των ανταγωνιστικών προσφορών που υπάρχουν στην αγορά.

Το καλοκαιρινό ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου τίθεται σε ισχύ από 1η Μαΐου. Το νυχτερινό τιμολόγιο έχει δύο διαφορετικά ωράρια, για χειμώνα και καλοκαίρι. Από Μάιο μέχρι και Οκτώβρη ισχύει το ωράριο 23:00-7:00, ενώ τους υπόλοιπους μήνες 15:00-17:00 και 02:00-08:00.

Με την ευκαιρία αυτής της προγραμματισμένης αλλαγής, το allazorevma.gr σημειώνει και υπενθυμίζει την ωφέλεια που μπορεί να έχει η απόκτησή του.

Όπως επισημαίνεται, εάν ένας καταναλωτής δεν έχει νυχτερινό τιμολόγιο, πρέπει να γνωρίζει ότι πιθανώς τον συμφέρει να το αποκτήσει, ιδίως εάν μπορεί να μεταφέρει ένα μέρος της κατανάλωσης την περίοδο της νύχτας, (πχ. χρήση συσκευών όπως πλυντήριο ρούχων ή πιάτων, ηλεκτρική κουζίνα, θερμοσίφωνας).

Ειδικότερα, σε ότι αφορά έναν καταναλωτή με οικιακό τιμολόγιο Γ1 της ΔΕΗ:

Έστω μια κατοικία με ετήσια κατανάλωση περί τις 6.300 kWh (2.100 kWh το τετράμηνο ) με τιμολόγιο Γ1 που σήμερα δαπανά για ρεύμα 950 € ετησίως (ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις).

Αν ο πελάτης αποφάσιζε να αλλάξει σε νυχτερινό τιμολόγιο Γ1Ν και μετέφερε το 35% της κατανάλωσής του την περίοδο νύχτας, ήτοι 4.095 kWh ημερήσια- 2.205 kWh νυχτερινή, το ετήσιο κόστος θα ήταν 750 €, δηλαδή θα εξοικονομούσε περίπου 200 € ετησίως χωρίς καν να αλλάξει προμηθευτή.

Αλλάζοντας στον φθηνότερο πάροχο θα εξοικονομήσει επιπρόσθετα 115€. Συνολικά, δηλαδή, αλλάζοντας πάροχο και τιμολόγιο σε νυχτερινό, το συνολικό όφελος ανέρχεται σε 315€, μείωση δηλαδή της ετήσιας δαπάνης για ρεύμα κατά 33%.