Μέγιστη η Συμβολή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ηλιοθερμικών Προϊόντων στην Επίτευξη του Ενεργειακού Στόχου 20 – 20

Μέγιστη η Συμβολή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ηλιοθερμικών Προϊόντων στην Επίτευξη του Ενεργειακού Στόχου 20 – 20
energia.gr
Τετ, 10 Φεβρουαρίου 2016 - 18:22
Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας πραγματοποίησε την τακτική Γενική Συνέλευση της, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αντικείμενο τα άμεσα οφέλη της ηλιοθερμίας σε εφαρμογές σε δημόσια και τουριστικά κτίρια. Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα πρόσφατης κλαδικής μελέτης που εκπόνησε το ΙΟΒΕ

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας πραγματοποίησε την τακτική Γενική Συνέλευση της, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αντικείμενο τα άμεσα οφέλη της ηλιοθερμίας σε εφαρμογές σε δημόσια και τουριστικά κτίρια. Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα πρόσφατης κλαδικής μελέτης που εκπόνησε το ΙΟΒΕ.

Βασικοί ομιλητές ήταν οι Δρ. Β. Μπελεσιώτης (ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος), Δρ. Γ. Αγερίδης (ΚΑΠΕ), Δρ. Ε. Γιαμά (ΑΠΘ) και Γ. Μανιάτης (ΙΟΒΕ).

Στην εκδήλωση που έγινε τονίστηκε η μέγιστη συμβολή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ηλιοθερμικών Προϊόντων στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προσέγγιση του ενεργειακού στόχου 20 – 20. Παράλληλα δόθηκε μία σφαιρική προσέγγιση εγκατάστασης και λειτουργίας θερμικών ηλιακών συστημάτων σε τουριστικά αλλά και δημόσια κτίρια καλύπτοντας την τεχνική και την οικονομοτεχνική προσέγγιση. Τέλος, η παρουσίαση της μελέτης του ΙΟΒΕ κατέδειξε τα θετικά δημοσιονομικά οφέλη που θα είχε η παροχή κινήτρων για την εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων.