Μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις, η ΔΕΠΑ συμφώνησε με τη GAZPROMEXPORT στην καταβολή ποσού 36 εκατ. δολαρίων. Η αρχική απαίτηση των Ρώσων ήταν 82 εκατ. δολάρια όσον αφορά τη ρήτρα για τις ποσότητες του 2014, οι οποίες δεν απορροφήθηκαν (Take or Pay) λόγω της σημαντικά μειωμένης ζήτησης στην Ελληνική αγορά

Μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις, η ΔΕΠΑ συμφώνησε με τη GAZPROMEXPORT στην καταβολή ποσού 36 εκατ. δολαρίων. Η αρχική απαίτηση των Ρώσων ήταν 82 εκατ. δολάρια όσον αφορά τη ρήτρα για τις ποσότητες του 2014, οι οποίες δεν απορροφήθηκαν (Take or Pay) λόγω της σημαντικά μειωμένης ζήτησης στην Ελληνική αγορά.

Το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε 2 δόσεις: Η 1η δόση θα είναι ύψους 20 εκ. δολαρίων και θα πληρωθεί στις 31/1/2016 και η 2η δόση θα είναι ύψους 16 εκ. δολαρίων και θα πληρωθεί στις 31/3/2016.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr