Σκουρλέτης: Μείωση του ΕΤΜΕΑΡ για Νοικοκυριά και Μικρές Επιχειρήσεις Αποφάσισε η ΡΑΕ

Σκουρλέτης: Μείωση του ΕΤΜΕΑΡ για Νοικοκυριά και Μικρές Επιχειρήσεις Αποφάσισε η ΡΑΕ
energia.gr
Σαβ, 5 Δεκεμβρίου 2015 - 11:10
Τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλους ΑΠΕ) για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αποφάσισε η Ολομέλεια της ΡΑΕ. Αυτό έκανε γνωστό χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Πάνος Σκουρλέτης, ενώ πρόσθεσε πως θα παραμείνει αμετάβλητο για τις μεσαίες και μεγάλες βιομηχανίες

Τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλους ΑΠΕ) για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αποφάσισε η Ολομέλεια της ΡΑΕ. Αυτό έκανε γνωστό χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Πάνος Σκουρλέτης, ενώ πρόσθεσε πως θα παραμείνει αμετάβλητο για τις μεσαίες και μεγάλες βιομηχανίες.

Ο κ. Σκουρλέτης παρόλο που παραδέχτηκε πως πρόκειται για μια μικρή μείωση, ωστόσο τόνισε πως είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να μειωθούν μελλοντικά περαιτέρω τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από παρέμβαση του ίδιου του κ. Σκουρλέτη αποφεύχθηκαν οι αναμενόμενες αυξήσεις για την κάλυψη του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ ύψους 15 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2015 και πρόβλεψης για 50 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2016.

Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός ενημέρωσε με επιστολή του τη ΡΑΕ ότι προτίθεται να κλείσει το έλλειμμα παρατείνοντας και για το 2016 τη διοχέτευση του συνόλου των εισπράξεων από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων CO2 στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ , τα οποία υπολογίζονται σε 170 εκατ. Ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή, αντί για αυξήσεις έφερε τελικά μειώσεις στο ΕΤΜΕΑΡ της τάξης του 1,5 ευρώ η μεγαβατώρα για τα οικιακά τιμολόγια, το οποίο θα διαμορφώνεται πλέον στα 17 ευρώ η μεγαβατώρα από 18,5 ευρώ η μεγαβατώρα σήμερα.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr