Το Δεύτερο Εξάμηνο του 2016 θα Τεθεί σε Λειτουργία το Νέο Εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο

Το Δεύτερο Εξάμηνο του 2016 θα Τεθεί σε Λειτουργία το Νέο Εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο
energia.gr
Παρ, 4 Δεκεμβρίου 2015 - 10:51
Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα τεθεί σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, όπως δήλωσε ο διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ Γιάννης Κοπανάκης
Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα τεθεί σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, όπως δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Δημοκρατική», ο διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ Γιάννης Κοπανάκης.

«Οι οικοδομικές εργασίες για την κατασκευή του νέου εργοστασίου είναι στη φάση της ολοκλήρωσης. Πιστεύω πως δεν θα υπάρξουν παρεκκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα που αφορά το συγκεκριμένο έργο», είπε ο κ. Κοπανάκης, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και για τις παράκτιες εγκαταστάσεις. Αυτό προβλέπεται από τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων. Μέχρι τώρα δεν μας επέτρεπαν να κάνουμε παρεμβάσεις. Θα κατασκευαστούν στο χώρο που έχει επιλεγεί από τη ΔΕΗ τα αντλιοστάσια για τα καύσιμα και το νερό (για την ψύξη των μηχανών) που χρειάζεται το εργοστάσιο», σημείωσε.

Σχετικά με τον ΑΗΣ Σορωνής ο κ . Κοπανάκης είπε πως θα συνεχίσει να είναι σε λειτουργία μεν αλλά όχι με όλη την ισχύ του. «Είναι προφανές πως θα μειωθεί η εκμετάλλευση του ΑΗΣ από τη ΔΕΗ. Εκτιμούμε πως θα καλύπτει το 50% των αναγκών σε ηλεκτρικό ρεύμα. Το υπόλοιπο θα παράγεται από το νέο εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο», ανέφερε.

Μέσα στο 2016 θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για τις προσλήψεις του προσωπικού που χρειάζεται για να λειτουργήσει το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο. «Θα πρέπει να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό λίγο πριν τελειώσουν οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου. Θα προσληφθούν άνθρωποι οι οποίοι ζουν στο νησί», είπε και συμπλήρωσε πως θα μεταφερθούν στο νέο εργοστάσιο και εργαζόμενοι από τον ΑΗΣ Σορωνής.

«Σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 30 άτομα στο νέο εργοστάσιο. Θα υπάρχουν εργαζόμενοι και με οκτάμηνες και δίμηνες συμβάσεις. Συνεργασία θα αναπτυχθεί και με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο», σημείωσε.

Ο κ. Κοπανάκης υπογράμμισε πως τηρούνται κατά γράμμα οι δεσμεύσεις που έχουν δοθεί από τη διοίκηση της ΔΕΗ. «Τηρούμε το χρονοδιάγραμμα του έργου. Θα τηρήσουμε απόλυτα τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων για το νέο εργοστάσιο. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία από τους κατοίκους σχετικά με τη λειτουργία του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νότια Ρόδο», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, πως από τη ΔΕΗ έχει εκπονηθεί μελέτη για τη χρήση φυσικού αερίου από εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Ρόδο και σε άλλα νησιά.

«Έχουμε προβλέψει ώστε οι μηχανές που θα εγκατασταθούν στο νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να μπορούν να λειτουργήσουν και με αέριο. Σε πρώτη φάση όμως θα χρησιμοποιηθεί πετρέλαιο», είπε ο κ. Κοπανάκης.
Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr