Βρετανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν τις πρώτες επιθέσεις τους στη Συρία, λίγες ώρες αφότου το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ των επιθέσεων κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Στόχος ήταν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στα ανατολικά της χώρας
Βρετανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν τις πρώτες επιθέσεις τους στη Συρία, λίγες ώρες αφότου το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ των επιθέσεων κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters.

Τα βομβαρδιστικά Tornado απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, έβαλαν κατά στόχων στη Συρία και στη συνέχεια επέστρεψαν στη βάση τους, ανέφερε η πηγή.

Η πηγή δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για τους στόχους ή τον αριθμό των αεροσκαφών, επικαλούμενη την εθνική ασφάλεια.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλλον δήλωσε ότι στόχος ήταν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην ανατολική Συρία. Όπως επισήμανε, οι επιθέσεις αποσκοπούν στο να προκαλέσουν ένα πολύ ισχυρό πλήγμα στο πετρέλαιο και στα έσοδα από το οποίο εξαρτάται το Ισλαμικό Κράτος.

Μάρτυρας που επικαλείται το Reuters στην Κύπρο, ανέφερε πως είδε τέσσερα αεροσκάφη να φεύγουν σε ζεύγη από την αεροπορική βάση σε απόσταση μιας ώρας.

Χθες, μετά από μια έντονη συζήτηση που διήρκεσε περισσότερο από δέκα ώρες, τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ των αεροπορικών επιθέσεων με 397 ψήφους υπέρ και 223 κατά. Yπέρ των νέων βρετανικών επιχειρήσεων μάλιστα, ψήφισαν 67 Εργατικοί βουλευτές.

Η Βρετανία συμμετέχει σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ εδώ και έναν και πλέον χρόνο, όμως με την απόφαση αυτή του κοινοβουλίου ανοίγει ο δρόμος για βομβαρδισμούς και στο έδαφος της Συρίας.

Γαλλία και ΗΠΑ ήδη βομβαρδίζουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.