Υπουργός Γεωργίας Κύπρου: Παραμένω Όσο Κρίνει ο Αναστασιάδης ότι Είμαι Χρήσιμος

Υπουργός Γεωργίας Κύπρου: Παραμένω Όσο Κρίνει ο Αναστασιάδης ότι Είμαι Χρήσιμος
energia.gr
Τρι, 1 Δεκεμβρίου 2015 - 17:51
«Όσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κρίνει ότι είμαι χρήσιμος ως Υπουργός Γεωργίας για τη δική του κυβέρνηση θα παραμείνω στη θέση μου», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων της Κύπρου, Νίκος Κουγιάλης

«Όσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κρίνει ότι είμαι χρήσιμος ως Υπουργός Γεωργίας για τη δική του κυβέρνηση θα παραμείνω στη θέση μου», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων της Κύπρου, Νίκος Κουγιάλης.

 

Ερωτηθείς σχετικά, μετά από την τελετή για τα Βραβεία Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων (2nd CY GPP Awards), ο κ. Κουγιάλης είπε: “Πάνω από όλα έχω διοριστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να διορίζει και να ανασχηματίζει Υπουργούς. Όσον ο ΠτΔ κρίνει ότι είμαι χρήσιμος ως Υπουργός Γεωργίας για τη δική του κυβέρνηση θα παραμείνω στη θέση μου”.

 

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είπε πως υπάρχει θέμα με το ΕΥΡΩΚΟ, αλλά και με τον ίδιο τον Υπουργό Γεωργίας, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι όλοι γνωρίζουν πως έχει στηρίξει όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης και έχει διαφωνήσει αρκετές φορές με το κόμμα του στα επίμαχα νομοσχέδια.

 

“Και σίγουρα λειτουργώ ως Υπουργός της κυβέρνησης και εκτελώ κατά γράμμα το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη και ποτέ δεν έχω πάρει κομματική γραμμή”, πρόσθεσε.

 

Σε ερώτηση εάν έχει συζητήσει το θέμα με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ, ο κ. Κουγιάλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν τίθεται θέμα από μέρους του ΕΥΡΩΚΟ, για να προσθέσει πως είναι θέμα του ΠτΔ κατά πόσο κρίνει την παραμονή του ή όχι ωφέλιμη για τη διακυβέρνηση του τόπου.