Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συμφώνησε να συμπεριλάβει το κινεζικό γουάν στο «καλάθι» με τα αποθεματικά νομίσματα. Η στάθμιση του γουάν θα είναι 10,92%

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συμφώνησε να συμπεριλάβει το κινεζικό γουάν στο «καλάθι» με τα αποθεματικά νομίσματα.

H γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ανέφερε πως η συμπερίληψη του γουάν είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενσωμάτωση της Κίνας στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Η κυρία Λαγκάρντ υποστήριξε πως η κίνηση αναγνωρίζει την πρόοδο της Κίνας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Η στάθμιση του κινεζικού γουάν στο «καλάθι» με τα αποθεματικά νομίσματα θα είναι 10,92%. 

Μετά την συμπερίληψη του κινεζικού νομίσματος τον Οκτώβριο του 2016, η στάθμιση του ευρώ στο καλάθι του ΔΝΤ θα υποχωρήσει στο 30,9%, της στερλίνας στο 8,09% και του γεν στο 8,33%.

Είναι η πρώτη φορά που ένα νέο νόμισμα προστίθεται στο «καλάθι» του ΔΝΤ, ενώ πρόκειται για την μεγαλύτερη αλλαγή στην σύνθεση του τα τελευταία 35 χρόνια.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr