Μία νέα παγκόσμια βιομηχανία δημιουργείται, για τα οργανικά και εκτυπωμένα ηλεκτρονικά και σε αυτά τα νέα ερευνητικά, παραγωγικά και εμπορικά πεδία, οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων, όπως και των φορέων που τους εκπροσωπούν, είναι τεράστιες
Μία νέα παγκόσμια βιομηχανία δημιουργείται, για τα οργανικά και εκτυπωμένα ηλεκτρονικά και σε αυτά τα νέα ερευνητικά, παραγωγικά και εμπορικά πεδία, οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων, όπως και των φορέων που τους εκπροσωπούν, είναι τεράστιες.

Τα παραπάνω τονίστηκαν σήμερα, κατά την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού( ΗΟPE- A) και Γαλλικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών ( AFELIM). H συμφωνία υπογράφηκε από τον πρόεδρο του HOPE- A καθ. Στ. Λογοθετίδη και τον πρόεδρο του γαλλικού συνδέσμου Ζαν Ιβ Γκόμεζ, στο πλαίσιο του 7ου Εργαστηρίου με θέμα «Δημιουργώντας τη βιομηχανία των οργανικών και εκτυπωμένων οργανικών ηλεκτρονικών στην Ελλάδα». Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Κριστόφ λε Ριγκολέ.

Ο ΑFELIM εκπροσωπεί συνολικά τον κλάδο στη Γαλλία και το 40% των μελών του είναι επιχειρήσεις στραμμένες στην παραγωγή και διάθεση οργανικών και εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, εταιρειών από τους κλάδους των πλαστικών, των ηλεκτρονικών, της χημικής βιομηχανίας αλλά και της ενέργειας. Οι εταιρείες συνεργάζονται με τα ερευνητικά κέντρα και, όπως τόνισε ο κ. Γκόμεζ, χρηματοδοτούν σε μεγάλο βαθμό την έρευνα και ανάπτυξη, δίχως να περιμένουν τα πάντα από τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Μάλιστα, ο γαλλικός σύνδεσμος, εκτός του ότι διευκολύνει τις συνεργασίες μεταξύ των μελών του, μέσα από τις πλατφόρμες που έχει δημιουργήσει και οργανώσει, παρέχει και υποστήριξη στα προγράμματα που αναζητούν χρηματοδότηση.

Ο κ. Λογοθετίδη, τόνισε από πλευράς HOPE- A, ότι οι συνεργασίες είναι αναγκαίες, στην ανταλλαγή γνώσης και τεχνογνωσίας σε τομείς που αναπτύσσονται ταχύτατα, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε εταιρείες μικρού και μεσαίου μεγέθους, αλλά και σε spin offs που γεννιούνται μέσα από τα Πανεπιστήμια. Επιπλέον, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020) όπως και του «Ηorizon 2020», θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι και προοπτικές για τη χρηματοδότηση της έρευνας, της καινοτομίας, στα πεδία των οργανικών και εκτυπωμένων ηλεκτρονικών.

(voria.gr, 19/12/2014)