Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Επί Ξηρού Ακμής οι Τιμές της Ενέργειας

Επί Ξηρού Ακμής οι Τιμές της Ενέργειας –Πρωταγωνιστεί η Ζήτηση Ηλεκτρισμού

“Πρασινίζουν” από την έναρξη των σημερινών συναλλαγών οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς επηρεάζονται από την απόφαση του OPEC+ να διατηρήσει τις τρέχουσες ποσοστώσεις στην παραγωγή του. Η τιμή των futures του Brent, του διεθνούς benchmark, για παραδόσεις Μαΐου κινείται εγγύς των 90 δολαρίων ανά βαρέλι, και της αμερικανικής ποικιλίας, WTI στην περιοχή άνω 

REN21: Νέα Αύξηση – Ρεκόρ 36% για τις ΑΠΕ το 2023 Παγκοσμίως Αλλά Δεν Επαρκεί...

Η παγκόσμια δυναμικότητα ΑΠΕ έφτασε το 2023 σε νέο ρεκόρ αύξησης για 22η συνεχόμενη χρονιά, και συγκεκριμένα κατά 473 GW ή ποσοστό 36% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο, η ανάπτυξη των ΑΠΕ υπολείπεται του στόχου των 1.000 GW που απαιτούνται ετησίως για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων για το κλίμα και τη βιώσιμη 

Κίνα: Η Υπερπροσφορά στην Ηλιακή Ενέργεια Αναδιαμορφώνει τη Βιομηχανία

Η υπερπροσφορά στον τομέα της ηλιακής ενέργειας προκαλεί ανακατατάξεις στην κινεζική βιομηχανία. Σε συνδυασμό με την ευρύτερα πτωτική τάση στη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας που παρατηρήθηκε το 2023 και συνεχίστηκε τους πρώτους μήνες του 2024, η εγχώρια αγορά ηλιακής ενέργειας φαίνεται να βρίσκεται σε περιδίνηση. Πρώτο “θύμα” 

Δείτε ακόμη

Έναρξη Λειτουργίας του Νέου Εργαλείου Σύγκρισης Τιμών της ΡΑΑΕΥ

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του νέου Εργαλείου Σύγκρισης Τιμών της Αρχής στον ιστότοπο www.energycost.gr. Στην πλατφόρμα του νέου Εργαλείου Σύγκρισης τιμών της ΡΑΑΕΥ, οι καταναλωτές μπορούν εύκολα να συγκρίνουν όλα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου που είναι εμπορικά διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά.

Ευρωπαϊκές Κυρώσεις στην Ρωσία: Οι Δύο Όψεις του Νομίσματος

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την ΕΕ όχι μόνο συνεχίζονται αδιατάρακτα, αλλά προβλέπεται ότι θα αυξηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα! Πιο συγκεκριμένα, οι παραδόσεις από την Gazprom προς την Ευρώπη αυξήθηκαν στα 2,5 bcm τον Μάρτιο, από 2 bcm τον αντίστοιχο μήνα το 2023, σηματοδοτώντας τον έβδομο συνεχόμενο μήνα αύξησης των εξαγωγών του ρωσικού ομίλου προς την ΕΕ, σε ετήσια βάση, παρά τους ισχυρισμούς και τις μεγαλοστομίες των ιθυνόντων στις Βρυξέλες για την επιτυχία των δυτικών κυρώσεων στον ενεργειακό κλάδο της Ρωσίας.

Eurelectric: Υπεγράφη η Διακήρυξη της Αμβέρσας «για Μία Ισχυρή Βιομηχανία στην Ευρώπη»

Η Ευρώπη πρέπει να έχει μια ισχυρή βιομηχανία. 692 επιχειρήσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και 239 επαγγελματικές ενώσεις έχουν υπογράψει τη Διακήρυξη της Αμβέρσας, όπως ανακοίνωσε ο σύνδεσμος της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ηλεκτρισμού Eurelectric. Οι παραγωγικοί φορείς καλούν την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει τη βιομηχανία στο επίκεντρο της στρατηγικής της για την επόμενη πενταετία. Όπως εξηγούν οι υποστηρικτές αυτής της πρωτοβουλίας, η διαμόρφωση ενός ισχυρού βιομηχανικού τομέα σε συνδυασμό με έναν ενεργό κοινωνικό διάλογο θα βοηθήσει την πράσινη μετάβαση να γίνει «δίκαιη μετάβαση». Μεταξύ των υπογραφόντων και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΔΕΗ

Ρωσία: Στο Μισό οι Εξαγωγές Βενζίνης μέσω Σιδηροδρόμων τον Μάρτιο μετά το Εμπάργκο Καυσίμων

Η Ρωσία μείωσε τις εξαγωγές βενζίνης μέσω σιδηροδρομικών μεταφορών κατά το ήμισυ τον Μάρτιο μετά την επιβολή εμπάργκο καυσίμων, με την αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση και τις απρογραμμάτιστες διακοπές διυλιστηρίων να περιορίζουν την εγχώρια αγορά της, όπως έδειξαν τα στοιχεία που παρείχαν δύο πηγές της αγοράς και οι υπολογισμοί του Reuters.

Αγορά Ηλεκτρισμού: Σε Χαμηλό 156 Εβδομάδων η Μέση ΤΕΑ- Πτωτικά και η Ζήτηση

Η μέση Τιμή Εκκαθάρισης της Αγοράς (ΤΕΑ) κινήθηκε πάλι πτωτικά το περασμένο επταήμερο, καταγράφοντας χαμηλό 156 εβδομάδων, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ευρωεκλογές στη Σκιά των Κλιματικών Δεσμεύσεων

Με τις καθοριστικές εκλογές του Ιουνίου να πλησιάζουν, οι κοινοτικοί θεσμοί συνεχίζουν να προτάσσουν τους κλιματικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρά τις φιλόδοξες νομοθετικές πρωτοβουλίες των Βρυξελλών, όμως, η πραγματική πράσινη μετάβαση προχωρά με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Και αυτό ενώ η Ευρώπη υπερθερμαίνεται δύο φορές ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Πώς θα Επηρεάσει η Ήττα του Ερντογάν τα Ελληνοτουρκικά

Πιο αινιγματικό από ποτέ είναι το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία μετά την μεγάλη ήττα του Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές. Πέρα από την δεύτερη σερί απώλεια του διακαή πόθου του, που δεν είναι άλλος από την Κωνσταντινούπολη. Το κυβερνών κόμμα έχασε για πρώτη φορά την επικράτεια έπειτα από 22 χρόνια. Και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα αντιδράσει ο Ερντογάν. Διότι είναι η πρώτη φορά που υπέστη τόσο οδυνηρή ήττα. Και μάλιστα στην τελευταία εκλογική του μάχη ως Πρόεδρος, όπως ο ίδιος έχει διαμηνύσει. Το ερώτημα είναι λοιπόν

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}